celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Dünya 17 Mart 2021 321 Görüntüleme

Bangladeş’te, Kuran’ın Kerim’den 26 ayet çıkarılma talebi protesto edildi

Hindistan’ın Uttar Prades eyaletinde eski Şii Merkez Kurulu Vakfı Başkanı ve Bollywood film yapımcısı olan Waseem Rizv Kuran’ı Kerim’e yönelik skandal bir ifade ile ortaya çıkmış, şiddeti körüklediği iddiası ile 6 ayetin Kuran’ı Kerim’den çıkarılmasına yönelik Yüksek Mahkemeye başvurmuştu.

Atılan bu adıma karşı, Bangladeş’ten tepki geldi.

Ülkenin en büyük dini siyasi partisi Cemaat-i İslami üyeleri Dakka’da toplanarak protesto gösterisi gerçekleştirdi.

RİZVİ ALEYHİNE SLOGAN ATILDI

Motijheel bölgesinde bir araya gelen yüzlerce üye, Waseem Rizvi aleyhinde sloganlar attı.

MAHKEMEYE ÇAĞRI YAPILDI

Protestolarda Hindistan Yüksek Mahkemesine, talebin reddedilmesi çağrısı yapılırken, Rivzi tarafından atılan bu adımın milyarlarca Müslümanın dinin duygularını incittiği ifade edildi.

“BİR HARF BİLE DEĞİŞTİRMEYE YETKİSİ YOK”

Açıklamalarda bulunan Cemaat Lideri Dr. Shafiqur Rahman, 1500 yıldır değişmeyen Kuran’ı Kerim’e karşı yapılan bu hareketin cüretkar olduğunu vurgulayarak,“26 ayeti bir kenara bırakın, hiç kimsenin Kuran-ı Kerim’deki tek bir harfi bile değiştirme yetkisi yoktur.’’ sözlerini kaydetti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com