celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Dünya 17 Mart 2021 345 Görüntüleme

ABD’de bebeğini çöpe atan kadın 23 yıl sonra yakayı ele verdi

ABD’nin başkenti Washington’a bağlı Seattle kentinde 23 yıl önce çöp kutusunda ölü bulunan bebeğe ait gizem çözüldü.

20 Kasım 1997’de çöp kutusunda bulunan bebek hakkında inceleme yapan adli tıp uzmanları, bebeğin iki gün önce doğduğunu ve ölümünün bir cinayet olduğuna karar verdi.

Olaya ilişkin sır perdesi ise 23 yıl sonra aralandı.

DNA EŞLEŞTİ

2018 yılında soruşturma açılan ancak yeterli bulguya rastlanmayan cinayetle ilgili polis, olay yerinde bulunan DNA’nın, kamuya ait bir soyağacı web sitesinde bilgileri yer alan Christine Marie Warren’la eşleştiğini tespit etti.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Gözaltına alınan Warren,1997 yılında bir mağazanın banyosunda doğurduğu bebeği çöpe attığını itiraf etti. Warren,12 Mart’ta tutuklanırken mahkeme, kefalet bedeli yaklaşık 75 bin TL olarak kararlaştırıldı.

Kent halkı, 1997 yılında bebeğin cenazesi için bağış toplayarak Kuzey Seattle’daki Calvary Mezarlığı’nda mezar taşına “Erkek Bebek Doe: 18 Kasım 1997. Önemsiyoruz” yazılı mezar yaptırdı.

ÖZEL YASA ÇIKARILDI

Bebeğin bulunmasından yaklaşık beş yıl sonra başkent Washington’da annelerin yeni doğan bebeklerini hastanelerde, itfaiye ve kırsal sağlık kliniklerinde hiç soru sormadan bırakmasına izin veren özel “Güvenli Cennet Yasası” çıkarıldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com