celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Ekonomi 17 Mart 2021 381 Görüntüleme

Üzüm bağlarında salkım güvesi ile mücadele başladı

Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 17 merkezi yere salkım güvesi tuzakları kurulmaya başlanırken, 2021 yılında 2 bin 300 üreticinin devlet tarafından dekar başına 50 lira destek aldığı açıklandı.

SULTANİYE ÜZÜMLERİ YETİŞİYOR

Dünyaca ünlü Sultaniye üzümlerinin yetiştirildiği Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde, bağlarda rekolte kaybına yol açan “Salkım güvesi” zararlısına karşı “Japon Tuzağı” adı verilen feromon tel ve kapsüllerin üzüm asmalarının çubuklarına takılmasına başlandı.

“KOMŞU BAĞLAR DA TEDBİR ALIRSA ÖNLEMLER DAHA ÇOK İŞE YARAYACAK”

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Akar, dedi.

“GÜVEYE KARŞI TEL VE KAPSÜLLER YAYGINLAŞIYOR”

Üzüm bağlarında Salkım güvesine karşı yapılan uygulamanın ayrıca, devlet tarafından da dekar başına 50 lira destekleme yapıldığını belirten Akar, “Üzüm üreticilerimiz, teknolojik uygulamanın desteklendiğini öğrenir, öğrenmez bağında uygulamayı yapmaya başlıyor. Her yıl salkım güvesi ile mücadelede etkin olan tel ve kapsüllerle üzüm bağlarına bağlanması yaygınlaşıyor.” diye konuştu.

SARIGÖL’DE 2 BİN 300 ÜRETİCİYE DESTEK

Sarıgöl ve çevresindeki üzüm bağlarında üreticiler tarafından başlatılan salkım güvesi için devlet desteğinin verildiğini ifade eden Akar, “Salkım güvesi takibi için ilçe genelinde 16 noktada tuzaklar kurulmuş, her salı ve perşembe günü takibi yapılmaktadır. Salkım güvesi ile mücadele kapsamında uygulama yapmakta olan üzüm üreticilerimiz için Japon tuzağı adı verilen tel ve kapsülle mücadele yapan çiftçilerimiz için geçen yıl dekar başına 50 lira devlet desteği verildi. Biyolojik ve biyoteknik mücadele desteği kapsamında 2020 yılında 2 bin 300 üreticiye feromon kullandığı için destekleme yapılmıştır.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com