celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Ekonomi 18 Mart 2021 370 Görüntüleme

Denizli’deki meslek lisesi fabrika gibi çalışıyor

Denizli’deki Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, pandemi döneminde ürün yelpazesine eklediği maskeyi Yunanistan ve Hollanda’ya satan okul, 2020 yılında 3 milyon 700 bin lira gelir elde etti.

Pamukkale ilçesinde bulunan lisenin öğrencileri eğitim hayatlarında, tekstil sektörüne hazırlanıyor. Öğrenciler, okul atölyesinde bez çanta, bornoz, tişört, önlük ve kimono üretip, satıyor.

1.2 MİLYON MASKE DEVLET KURUMLARINA DAĞITILDI

Koronavirüs döneminde öğrencilerin diktiği 1 milyon 200 bin maske, devlet kurumlarına ücretsiz dağıtıldı. Okul, talep üzerine Hollanda ve Yunanistan’a ise tek kullanımlık maske ihraç etti.

3 MİLYON 700 BİN LİRA KAZANÇ SAĞLANDI

“KUMAŞ MASKE ÜRETTİK”

Gökçen yaptıkları faaliyetleri şöyle özetledi: “Okulumuzda kumaş bez çanta ile üretime başladık. Ardından, bornoz, tişört, önlük dikimi yaptık. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ardından öğrencilerimizle birlikte hummalı bir çalışma içerisine girdik.Kumaş maske üretimine giriştik. Ardından tek kullanımlık maskeler yapmaya başladık. Hollanda ve Yunanistan’a maske ihraç ettik. Yurt dışına yaklaşık 100 bin maske gönderdik. Sipariş üzerine satışlarımızı sürdürüyoruz.


ÖĞRENCİLERE AYLIK VERİLİYOR

Bu ihracatımızı daha da artırmayı hedefliyoruz. Yapılan satışlardan elde edilen gelire göre, öğrencilere aylık 1.000-2 bin lira arası ücret ödemesi yapıyoruz.” dedi.

“EL BECERİMİZ VE KENDİMİZE OLAN GÜVENİMİZ ARTTI”

Moda Tasarımı Bölümü 12’nci sınıf öğrencilerinden Hacer Varel, okulda yaptıkları çalışmaların kendilerine olumlu yansıdığını dile getirerek, “Arkadaşlarımla birlikte kendimizi çok geliştirdik. El becerimiz ve kendimize olan güvenimiz arttı. Bireysel olarak bir şeyler başarabileceğimizi gördük. Ürünlerimizi grup çalışmasıyla yapıyoruz. Malzemeler, hepimizin elinden geçiyor. Çalışmalarımız eğlenceli geçiyor. Hem üretiyor hem de eğleniyoruz.” diye konuştu.

“İHRACAT YAPARAK OKULUMUZUN ADINI DUYURDUK”

Moda Tasarım Bölümü 12’nci sınıf öğrencilerinden Sıla Engin de “Burada çanta, önlük, maske, bornoz, kimono gibi ürünler üretiyoruz. Özellikle salgın döneminde maske yapımına yoğunlaştık. Tek kullanımlık ve yıkanabilir maske çeşitleri yaptık. Salgınla mücadeleye öğrenciler olarak katkı sağladık. Bu gurur verici. İhracat yaparak okulumuzun adını duyurduk.” dedi.

Etiketler:

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com