celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Ekonomi 18 Mart 2021 369 Görüntüleme

Manisa’nın üzüm diyarına can katacak baraj tamamlanıyor

İklim değişikliklerinin yaşandığı günümüzde, tarımda sulamayı sağlayacak ve maliyetleri aşağıya çekecek çözümler giderek daha fazla önem kazanıyor.

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani Üzümü’nün yetiştiği Manisa’nın Alaşehir ilçesinde üreticiler modern sulamayla tanışmaya hazırlanıyor.

ALAŞEHİRLİ ÇİFTÇİ TARLALARINI DAHA UCUZ MALİYETLE SULAYACAK

Horzum-Alayaka Barajında 740 bin metreküp su tutulacağını açıklayan DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar, “Proje verimli 1.810 dekar tarım arazisini basınçlı borulu sistemle sulayacak. Alaşehirli çiftçi hem tarlalarını daha ucuz maliyetle sulayacak, hem de sistemli sulama neticesinde verim artışı elde edecek.

2.3 MİLYON EK GELİR BEKLENİYOR

2021 yılı rakamlarıyla yılda 2 milyon 300 bin lira ek gelir artışı bekliyoruz.” diye konuştu.

BARAJ GÖVDESİ ÖN YÜZÜ KAYA DOLGU TİPİNDE

Alayaka Köyü’nün güneybatısındaki Karabalçık Deresi üzerinde inşa edilen baraj gövdesi ön yüzü kaya dolgu tipinde projelendirildi.

GÖVDESİ İÇİN 700 BİN METREKÜP DOLGU YAPILDI

Temelden yüksekliği 38 metre olan Horzum-Alayaka Barajı’nın gövdesi için 700 bin metreküp dolgu yapıldı.

YAKINDA ÖN YÜZ BETON KAPLAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLANACAK

Dolusavak ve gövde dolgu imalatları tamamlanan barajda yakında ön yüz beton kaplama çalışmalarına başlanacak ve yıl sonunda su tutulacak.

Etiketler:

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com