celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Dünya 18 Mart 2021 378 Görüntüleme

İngiltere’de Sarah Everard protestosu

İngiltere’de Sarah Everard’ın polis tarafından öldürülmesi, Everard’ın anma törenine polis müdahalesi ve polise yeni yetkiler veren yasa tasarısı tepki görmeye devam ediyor.

Londra‘da göstericiler, polise protestolara müdahalede yeni yetkiler veren “Polis, Suç, Ceza ve Mahkemeler Yasa Tasarısı“nın görüşülmesi sırasında Parlamento Meydanı‘nda toplandı.

İNGİLİZ HALKI SOKAKTA

3 gündür devam eden protestolarda tasarının geri çekilmesi istendi ve kadına şiddet ile Sarah Everard‘ın öldürülmesine tepki gösterildi.

“Demokrasiyi koru”, “Protesto hakkı, insan hakkıdır” yazdı pankartlar taşıyan eylemciler, daha sonra Londra Polis Teşkilatı Binası Scotland Yard’a yürüdü. Buradaki barikatı aşmaya çalışanlara polis müdahale etti.

Kısa süreli arbedenin ardından grup, Başbakanlık Binası’nın önünden geçerek Trafalgar Meydanı’na yöneldi.

TEPKİ ÇEKEN CİNAYET VE ANMA TÖRENİNE MÜDAHALE

Sarah Everard, 3 Mart akşamı arkadaşının evinden çıkıp kendi evine giderken kaybolmuştu. Londra yakınındaki Kent’te 10 Mart’ta bulunan insan kalıntılarının Everard’a ait olduğu tespit edilmişti. Kaçırma ve öldürme olayıyla ilgili polis memuru Wayne Couzens, 13 Mart’ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Aynı gün Everard’ı anma törenine müdahale eden polis, en az 4 kadını gözaltına almıştı. Everard cinayeti, ülkede sokakların ne kadar güvenli olduğu tartışmasını başlatırken, kadınlar sosyal medyadan korkularını ve yaşadıklarını dile getirmişti.

Bu arada muhalefet, son bir yılda 118 kadının öldürüldüğüne işaret ederek, hükümetin daha sert tedbirler almasını istemişti.

PROTESTO EDİLEN TASARI

Tartışmalı tasarının yasalaşması durumunda polis, protestolar için başlama ve bitiş saatleri belirleyebilecek. Belirli bir gürültü seviyesi belirlenebilecek ve gürültünün bir kurumun işlerini aksatacak ve çevredeki kişiler üzerinde ciddi etki oluşturacak noktaya varması halinde gösteriye müdahale edilebilecek.

İçişleri Bakanı, parlamento onayı olmadan nelerin kurumlar ve halk için “ciddi aksaklık” oluşturduğunu tanımlama yetkisine sahip olacak. Dolaysıyla İçişleri Bakanı, “ciddi aksaklık” oluşturduğuna karar vererek herhangi bir protestonun bitirilmesini isteyebilecek.

Resmi araçların yolunun kesilmesine müsaade edilmeyeceği için parlamento yakınlarındaki gösterilere de sınırlama getirilebilecek.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com