celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Dünya 19 Mart 2021 337 Görüntüleme

Fransa’da ‘rıza yaşını’ 15 olarak belirleyen yasa tasarısı onaylandı

Cinsel ilişkide rıza yaşının bulunmadığı Fransa’da sosyal medyadaki #MeToo akımı sırasında tecavüz ve ensest ilişki mağdurlarının seslerini duyurmalarının ardından, 2 yıldır gündemde olan tasarı Ulusal Meclis’te onaylandı.

Fransa’da, rıza yaşını 15 olarak belirleyen ve bu yaşın altındakilerle yaşanan ilişkinin tecavüz sayılmasını öngören yasa tasarısı Meclis’te yapılan oylamada 67 “evet” reyi ile geçti.

“ARTIK KİMSE TARTIŞMAYACAK”

Tasarıda 15 yaşından küçük olan kişiler arasındaki ilişkinin tecavüz sayılması içinde aradaki yaş farkının 5’i geçmesi gerektiği belirtildi.

Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti yaptığı açıklamada, “Artık kimsenin 15 yaşından küçükler konusunda ‘Rızası var mıydı, yok muydu?’ tartışmalarına giremeyecek.” dedi.

SENATO DA OYLAYACAK

Çocuklara yönelik cinsel taciz ve tecavüzle mücadele etmeyi hedefleyen tasarıya göre, kurala uymayanlara 20 yıl hapis cezası verilmesi öngörülürken, 15 yaş altındaki çocukları internet üzerinden, cinsel ilişkide bulunmaya teşvik edenlere 10 yıl hapis ve 150 bin euro para cezası verilecek.

Üzerinde yapılan yaklaşık 300 değişiklik sonrası Ulusal Meclis’te kabul edilen yasa, Senato’da oylaması yapıldıktan sonra tekrar Ulusal Meclis’e gelecek.

Etiketler:

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com