celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 18 Eylül 2022 285 Görüntüleme

Hollanda’da Ebe Maaşları Ne Kadar?

Hollanda’daki ebe maaşları, çeşitli faktörlerden önemli ölçüde etkilenir. İşyerinde sosyal destek, iş memnuniyetinin önemli bir göstergesidir ve vaka yükü ve deneyim de önemli faktörlerdir. Ayrıca gelişim fırsatları iş tatmini için önemli bir faktördür. Tecrübe ve vaka yüküne ek olarak, ebe maaşlarını etkileyen diğer faktörler arasında sosyal destek ve gelişim fırsatları yer almaktadır.

Hollanda’da Personel Sağlık Maaşları

İş tatmini ile ilişkili faktörler arasında işte sosyal destek en önemli alanlardan biridir. Diğer alanlar özerklik, finansal ödül ve çalışma ilişkileriydi. Personel Sağlık Çalışanları ayrıca çalışmanın kişisel yaşam üzerindeki etkisini de ele aldı. Çalışma, işteki sosyal destek miktarının iş tatmini ile pozitif ilişkili olduğunu bulmuştur.

İş doyumu, özellikle birinci basamak ebeleri için iş yerindeki sosyal destekle önemli ölçüde ilişkiliydi. Bu hemşirelerde daha yüksek düzeyde sosyal destek, daha düşük mesleki stres ve tükenmişlik ile ilişkiliydi. Hollanda’da ebelik hizmet sunumunda bakımın sürekliliği modelleri yaygındır. Bununla birlikte, araştırmalar, iş tatmininin uygulama türlerine göre değiştiğini göstermiştir. Ek olarak, deneyim ve yaş, daha fazla iş tatmini ile ilişkilidir.

İş tatmini, Leiden iş kalitesi anketi kullanılarak ölçülmüştür. Anket özellikle doğum bakımı uzmanları için tasarlanmıştır. Her biri iş tatmininin farklı yönlerini araştıran çeşitli faktör ifadelerine sahip dokuz alan içerir. Anket ayrıca iş tatminine ayrılmış bir alana da sahiptir.

Taşeron Ebe Maaşları

Hollanda’daki taşeron ebe maaşları, taşeron son dakika haberleri ile öğrenilmektedir. Bir ebe maaşında büyük bir fark yaratabilecek deneyime dayanmaktadır. Araştırmacılar, ilk dalga sırasında COVID-19 pandemisinin sıcak noktalarından biri olan Noord-Brabant bölgesindeki ebeleri içeren bir çalışma yürüttüler. Araştırmanın örneklemini 13 farklı ebelik uygulamasından 15 ebe oluşturmuştur.

Çalışma sırasında, Hollanda Kraliyet Ebeler Örgütü web sitesine bir işe alım e-postası yerleştirdi. Üyelerinden e-postayı meslektaşlarına yaymalarını istedi. 4 hafta sonra, tüm hastanelere bir hatırlatma e-postası gönderildi ve KNOV web sitesine, hastane ebeleri grubuna ve diğer forumlara ek hatırlatmalar yapıldı. Araştırmacılar kendi önyargılarının bilincindeydiler ve önyargıdan kaçınmak için öz yansıma yaptılar.

Ebelerin iş tatmini, katılımcılar tarafından yüksek oranda derecelendirilmiştir. Ancak birinci basamak ebelerinde iş doyumu hastanelerdeki kadar yüksek olmamıştır. Bu, doğum bakımı sistemindeki herhangi bir değişiklik için bu profesyonellerin iş memnuniyetinin dikkate alınmasının bir nedenidir. Ebelerin iş tatmini, bir işin kalitesinin önemli bir unsurudur. Bu nedenle Hollanda’daki politika yapıcılar için ebelerin işleri hakkında ne düşündüklerini dikkate almaları önemlidir.

Gazete Manşetlerinde Ebe Maaşları

Hollanda’da ebelerin dava yükü maaşlarında büyük rol oynamaktadır. Gazete Manşetleri ile edinilen bilgeler göre; Hollanda’da sigorta şirketlerinin ebelere vaka yükü başına ödeme yaptığı bir sistem var. Önerilen maksimum sayı 105 olmasına rağmen, her yıl vaka yüklerinde 100’e kadar kadın olabilir.

Ebeliğin vaka yükü modeli, ebelik mesleğine yeni eklenen bir modeldir. Kadınlara sağlanan bakımın kalitesini arttırdığı gösterilmiştir. Ebeler, hastalarının ihtiyaçlarına odaklanabilmekte, bu da hem kadınlar hem de ebeleri ile daha güvenilir ilişkiler kurmalarına neden olmaktadır. Ayrıca vaka yükü olan ebelik, onların daha bütüncül bakım sunmalarını sağlar.

Hollanda Sağlık ve Çevre Bakanlığı tarafından 2013 yılında yaptırılan bir araştırma, vaka yükünün ebe maaşlarında büyük rol oynadığını ortaya koydu. Ebelerin sadece %5’inin vaka yükü modelinde çalışarak cesaretlerinin kırıldığını tespit etti. Bu çalışma sırasında, ebeler, vaka yükü işlerinin önündeki algılanan engellerin, uzun süre nöbet tutmayı ve iş ile aile sorumluluklarını dengelemeyi içerdiğini bildirdi. Yine de çoğu öğrenci vaka yükü ebeliği hakkında olumlu duygular ifade etti ve bir konsolidasyon döneminden sonra bunu sürdürmeyi umdu.

Hollanda hükümeti ebeliği desteklemeye kararlıdır. 1970’lerde Hollanda’da evde doğum oranı yaklaşık %70 iken, 1970’lerin ortalarında bu oran %35’e düştü. Bu düşüş, hemşirelik ve tıp öğrencilerinin yetiştirilmesi ihtiyacına bağlandı. Ebeler de büyük bir dava yükü ve düşük ücretle karşı karşıyaydı.

Şu anda Hollanda’da çok çeşitli uygulama seçeneklerini kapsayan 1422 kayıtlı ebe bulunmaktadır. Çoğu topluluk uygulamalarında çalışır. Yaklaşık %15’i hastanelerde yedek ebe olarak çalışmakta ve geri kalanı bağımsız çalışmaktadır. Bazıları yüksek riskli bakımda uzmanlaşırken, diğerleri kadın doğum uzmanlarıyla yakın çalışır.

Son yıllarda Hollanda’da vaka yüklü ebelik ortaya çıkmıştır. Bu model, bakımın sürekliliğini ve danışanlarla kişisel ilişkileri vurgular. Vaka yükü ebeler, birleşik bir müşteri için sırayla çağrıda bulunabilirler. Vaka yüklü ebeliğin ayırt edici özellikleri arasında hamileliğe bütüncül bir yaklaşım ve müşterinin ihtiyaçlarına daha fazla ilgi gösterilmesi yer alır.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

En İyi Cami Halısı

En İyi Cami Halısı

Tema Tasarım | Osgaka.com