celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 5 Ekim 2018 447 Görüntüleme

WhatsApp’a yerli muhalif geliyor!

Dünyaca ünlü mesajlaşma servisi WhatsApp’a Türk muhalif geliyor. Amerika’da reklam kampanyasına başlayan Turkcell’in BiP uygulamasının birincil hedefi 25 milyon kişiye ulaşmak. İngiltere, Almanya, Fransa ve Rusya’nın da bulunduğu çoğu Avrupa ülkesinde kampanyaya hazırlanan BiP’in kullanıcı sayısını bir yılda beşe katlayacaklarını söyleyen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “BiP’i kullandırma, indirme ve Türkiye’nin dijital ihracatını hızlandırma hamlesi olarak adlandırdığımız bu süreci New York’tan başlatıyoruz” dedi.

MESAJLAŞMADA ÇOĞALTMA % 83.8

Araştırmalara tarafından çoğu ülkede e-mail trafiği daralırken sosyal ağlar ve mobil mesajlaşma artıyor. 2013-2017 arası e-mail tatbik artışı yüzde 87’den yüzde 72’ye düştü. Mobil mesajlaşmada ise artma 2013’te yüzde 40.2 iken 2017’de bu sayı yüzde 83.8’e çıktı. Buna bundan başka kurumsal firmalara yönelik ürünler eklenince rakamın daha da süratli artacağına emin gözüyle bakılıyor. BiP’in yanı sıra fizy, TV+, Dergilik ve diğer uygulamalarıyla da dijital ihracat yapacaklarını söyleyen Terzioğlu, “Yerli ürünlerle 120 milyonu yakaladık. Hedefimiz 3 yılda 1 milyara çıkmak” diye konuştu.

YERLİ NAVİGASYON YOLDA

Sabah’ta bulunan habere göre Turkcell, yerli arama motoru Yaani’nin peşinde, yerli navigasyon uygulamasını da hayata geçirecek. Terzioğlu, Kopilot uygulaması ile sürüş bilgilerini ölçen bir uygulamayı hayata geçirdiklerini belirterek, “Aracınızı oğlunuza, kızınıza verdiğinizde hız limiti koyabiliyorsunuz. Son 10 yıldır üretilen her araçta kullanmak olası. Yerli navigasyon servisimizi yakında pazara sunacağız” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com