celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Teknoloji 20 Mart 2021 397 Görüntüleme

Rus robot şirketinden gerçekçi insan robotlar

Rusya’nın önde gelen robotik şirketlerinden olan Promobot, ülkenin Çin ve Kuzey Kore sınırına yakın bir bölge olan Vladivostok’ta, hiper-gerçekçi insansı robotların üretilmesi için laboratuvar açtı.

Tüm dünyada insansı robotların gelecekte tehlike oluşturup oluşturmadığı ile ilgili tartışmalar devam ederken, Rus şirketinin açtığı laboratuvarda robotların deri görevi gören dış yüzeyi için özel polimerler ve 3D yazıcılar kullanılıyor.

Yeni laboratuvarda aynı zamanda hareketlerin işlenmesi için donanım ve yazılımlar ve metal çerçevelerin geliştirilmesiyle ilgili bölümler de bulunuyor.



“AMACIMIZ İNSAN BENZERİ ROBOTLAR YAPMAK”

Laboratuvarın başkanı heykeltraş Pyotr Çegodayev, “Amacımız sadece gerçekçi değil, ayrıca göz alıcı insan benzeri robotlar yapmak, biraz estetik dokunuş katmak. Burada, Vladivostok’ta bunu yapmak için gerekli tüm koşullara sahibiz, yakın zamanda nitelikli bir atılım gerçekleştireceğimizden eminim” ifadelerini kullandı.

Rus merkezli Promobot şirketi, ünlü aktör Arnold Schwarzenegger’in yüzüne sahip insansı robotu Android Robo-C’yi de geçtiğimiz yıl tanıtmıştı.

Birçok soruya mantıklı cevaplar verebilen robot, aynı zamanda yüz kaslarını hareket ettirerek yüzlerce mimik yapabiliyor.

Etiketler:

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com