celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Teknoloji 2 Nisan 2021 379 Görüntüleme

Apple, güneş enerjisi tesisinde Tesla’nın pillerini kullanacak

Günümüzde birçok şirket, daha temiz bir enerji elde etmek için dev yatırımlar yapıyor. Bu şirketlerden biri olan ABD merkezli teknoloji devi Apple, Kaliforniya eyaletinde yeni bir güneş enerjisi çiftliği inşa ediyor.

Apple’dan yapılan açıklamada, inşa edilecek olan yeni tesisin daha fazla enerji depolanmasına ve gerektiğinde dağıtılmasına izin vereceği belirtildi.

SAATTE 240 MEGAWATT’LIK ENERJİ

Buna göre, tesis bir gün için 7 bin eve güç sağlamaya yetecek kadar elektriği dağıtabilecek ve saatte 240 megawatt enerji depolayabilecek.

PİLLER TESLA’DAN

Basına sızan haberlere göre Apple, söz konusu enerjiyi depolayabilmek için Tesla’dan satın alacağı lityum-iyon pillerini kullanacak.

Daha çok elektrikli arabaları ile tanınan Tesla, 2019 yılında megapack adlı  bataryasını tanıtmış ve bunun büyük ölçekli enerji depolama işlerinde kullanılabileceğini açıklamıştı.

Apple’ın Çevre, Politika ve Sosyal Girişimlerden sorumlu başkan yardımcısı Lisa Jackson, “Tedarikçilerimizin 2030 yılına kadar karbon nötr hale gelmesine yardımcı olmaya kararlıyız ve Almanya, Çin, ABD, Hindistan ve Fransa da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki şirketlerin bize katılmasından heyecan duyuyoruz.” dedi.

Apple’ın, Kaliforniya eyaletinde halihazırda 130 megawatt’lık bir güneş enerjisi çiftliği daha bulunuyor.


Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com