celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 28 Haziran 2021 474 Görüntüleme

SEO ve SEM’in Markalar İçin Önemi

Medyanın tamamen dijitale kayması ve klasik medyanın yavaş yavaş ölmesi, dijital dünyadaki varlık yarışına da hız kazandırdı. Bundan 4-5 sene öncesine kadar SEO ve SEM kavramlarının anlamını dahi bilmeyen büyük firmalar artık bünyelerinde bu işin uzmanlarını barındırmaya ya da web tasarım ajansı üzerinden hizmet alımı yapmaya başladı.

SEO ve SEM Nedir ?

Türkçesi arama motoru optimizasyonu olan ve sektörde kısa adı SEO olarak bilinen bu hizmet web sitelerinin ilgili anahtar kelimelerde arama motorlarında ön sırada çıkmasını sağlamayı hedeflemektedir. Firmalar kendilerini en iyi anlatan ve gelir getiren anahtar kelimelere SEO çalışması yaptırarak arama motorlarında ön sıralarda çıkıyor ve bunun katma değeri SEO maliyetinden çok daha fazla olmaktadır. SEO çalışmasında başarı web tasarım yapan kişinin siteyi doğru bir şekilde hazırlamasından geçer. Site ne kadar doğru kodlanmış ve kullanıcı odaklı olmuşsa arama motorları siteye o derece önem vermektedir.

SEO organik ve reklam maliyetsiz olarak arama motorlarında ön sıralarda çıkmayı hedeflerken SEM ise tam tersidir. Arama motoru pazarlaması olarak Türkçe’ye çevrilen SEM’de amaç arama motorlarında reklam verirken doğru pazarlama stratejilerinin kullanılması ve reklam veren diğer rakiplerden bir adım önde olunmasını sağlamaktır. Bunun için arama motorları reklamları son derece titizlikle kurulmalı ve bütün ayarlamalar doğru şekilde yapılmalıdır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Hüseyin Ali Yiğit Kimdir ?

Hüseyin Ali Yiğit Kimdir ?

Tema Tasarım | Osgaka.com