celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 20 Mart 2022 389 Görüntüleme

Akaryakıta Yapılan Zamlar Araç Satışlarını Düşürdü

Üst üste gelen akaryakıt zamları sonrasında sıfır ve ikinci el araç satışları da düştü. Brent petrole yapılan zamlar sonrası Türkiye’de benzin ve motorine gelen zamlar kişilerin araç kullanmasının önüne geçerken araç satışında otomotiv sektörünü de olumsuz olarak etkiledi.

İkinci El Araç Satışları Düştü

Brent petrole gelen ard ardına zamlar büyükşehirler başta olmak üzere diğer şehirlerde de önemli artışlara neden oldu. Otomotiv sektörü yetkililerinin sürekli şikayette bulunduğu benzin ve motorin fiyatları sürekli artış gösterirken son aşamada yapılan indirimde kimseyi memnun etmedi. Fiyatların daha aşağı seviyelere çekilmesi gerektiğini belirten otomotiv sektörü temsilcileri daralan otomobil satışları için yakıtlarında önemli olduğunu belirtiliyor.

Aracına binemeyen tüketici sonrasında araç satışlarının da neredeyse yüzde elli seviyelerine gerilemesi otomotiv sektöründe araç satışı yapanları düşündürüyor. Artan fiyatlar sonrası benzin ile motorine gelen zamlar tüketiciyi de endişelendiriyor. Panik havası yaratan ücret artışları toplu taşıma araçlarına rağbeti artırırken artan fiyatlarda bilet ücretlerine yansıyor.

Tüketiciler Toplu Taşıma Araçlarına Yöneldi

Toplu taşıma yapan otobüs ve halk minibüsleri de zamlarda etkilendiği için bilet fiyatlarına artış talep ediyor. Zararına çalıştıkları belirtilen toplu taşıma odaları bağlı bulundukları Belediye’lerden taşımalarda alınacak ücretlerde artış olmasını istiyor.

İkinci el satışlarının da neredeyse durma noktasına gelmesi araç satıcılarının büyük derdi konumuna geldi. Akaryakıta yapılan zamlar ile sosyal medyada gündem olan benzin ve motorin fiyatları Rus – Ukrayna savaşı ile tavan yapmış durumda.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com