celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 26 Mart 2022 313 Görüntüleme

Bağımsız Yeni Haber Sitesi: Gazete Net Haber

Türkiye’de internet haberciliği denince akla gelen bazı oturmuş ana akım medyaya ait haber sitelerinin çok politik olması ve bağımsızlığını kaybetmesi nedeniyle okuyucular son dakika haberleri alabileceği alternatif haber sitesi arayışlarında karşılarına çıkan yeni medya sitelerine de şans vermeye başladı. Haber sitelerinin sayısındaki artış ve reklam gelirlerinin iştahları kabartması nedeniyle çok sayıda internet haber sitesi yayın hayatına başladı.

Gündemin nabzını bağımsız ve tarafsız bir şekilde okuyucusuna sunma hedefiyle kısa süre önce yayın hayatına başlayan Gazete Net Haber de yeni medyada yerini alarak büyüme yarışına katıldı. Gündem haberleri ana kategorilerinden biri olan bu yeni internet haber sitesinde ekonomi ile ilgili de aydınlatıcı haberler bulabilirsiniz. Ekonomideki kötü gidişat ve sürekli gelen zam haberleri ekonomiyi takip etmeyen vatandaşları bile ekonomi haberleri okumaya sevk etti.

Spor haberleri, teknoloji, sağlık, magazin gibi çok sayıda kategoride içerik üreten Gazete Net Haber internet haberciliğine yeni bir soluk getirmek için yayın hayatında bağımsız ve tarafsız kalacağının mesajını da yayınladığı haberlerde net bir şekilde gösteriyor.

İnternet haberciliğinin çok hızlı bir şekilde büyümesi ve binlerce dijital haber mecralarının ortaya çıkması dezenformasyonun da hızlı yayılmasına neden olabiliyor. Bu anlamda geçtiğimiz senelerde çıkan internet yasası, dezenformasyonu önlemek için atılan ilk adımlardan biri sayılabilir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Ayırma Duası Nasıl Okunur?

Ayırma Duası Nasıl Okunur?

Tema Tasarım | Osgaka.com