celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 11 Eylül 2022 282 Görüntüleme

Medikal Maske Üreticileri

Yüz maskesi veya tıbbi maske olarak da geçen medikal maskeler özellikle pandemi sürecinde medikal maske üreticileri için büyük bir kazanç kapısı oldu. Pandemi döneminde dışarıda veya toplu taşıma gibi alanlarda maske zorunluluğu olması günlük kişi başı maske tüketim sayısının 4-5 olmasına neden oldu.

Cerrahi maskeler pandemi döneminden önce de hayatımızda olsa günlük olarak kullanılmayan maskelerdir. Hava kirliliğinin yoğun olarak yaşandığı Hindistan, Nepal gibi ülkelerde ve nüfus yoğunluğunun çok fazla olduğu Çin, Güney Kore gibi ülkelerde hava yolu ile bulaşma riski olan hastalıkları en az seviyeye indirgemek için günlük olarak da sıklıkla kullanılıyor. Genel olarak beyaz renk tasarıma sahip olsa da günlük kullanım sayısının artması nedeniyle desenli ve gri, siyah, pembe gibi farklı renklerde de üretilmeye başlandı. Bu cerrahi maskeler tek kullanımlık kullanılmak zorunda ve aksi takdirde hastalık bulaş riskinin artmasına neden olabilir. Aynı zamanda hijyen için de tek seferlik kullanımlar son derece önem arz etmektedir.

3 katlı ve telli olarak üretilen cerrahi maskelerin bu tarz üretilmesinin temel nedeni hastalık bulaş riskini minimize etmektir. Daha önce medikal ürün satıcılarında ve eczanelerde satılan 3 katlı telli cerrahi maskeler pandemi sürecinin ardından marketlerde hatta seyyar satıcılarda bile satılmaya başlandı. Marketlerde satılan 3 katlı telli cerrahi maskenin bir kutusunda genel olarak 50 adet maske bulunuyor. 3 katlı telli cerrahi maske, el değmeden ultrasonik yapıştırma yöntemi ile üretiliyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

PGL Mimarlık Ofisi

PGL Mimarlık Ofisi

Tema Tasarım | Osgaka.com