celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 17 Eylül 2022 244 Görüntüleme

Ankara’da kapatılan hayvanat bahçesi, mehter takımıyla açıldı

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde Ahmet Zeki Öner, kiraladığı 4 bin metrekarelik araziye hayvanat bahçesi yaptırdı.

Aynı bölgede evi bulunan Niyazi Gürel ile arsa sahibi Yılmaz Kıbrıs, hayvanat bahçesinin kokusundan ve sesinden rahatsız oldukları gerekçesiyle Ankara Valiliği’nin verdiği ‘B grubu hayvanat bahçesi ruhsatının iptali için dava açtı.

Hayvanat bahçesinde incelemeye yapan Ankara 18’inci İdari Mahkemesi bilirkişi rapor hazırladı.

Hayvanat bahçesi rahatsız ettiği gerekçesiyle kapatılmak istendi

Hazırlanan raporda, bahçesindeki aslan ve kaplanların genetik yapılarındaki bölge hakimiyetini göstermek açısından devamlı kükremek zorunda olduklarına dikkat çekilerek, hayvanların çevreye verdikleri gürültünün bölgede yaşayan insanların psikolojisini bozacak kadar etkili olduğu bilgisi paylaşıldı.

İşletme kapatıldı

Mahkeme, rapor doğrultusunda 13 Ağustos 2021 tarihli ruhsat ve iznin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

İşletme sahibine hayvanat bahçesinde bulunan aralarında 3 aslan, 2 kaplan, 8 aslan yavrusu da bulunan hayvanları tahliye etmesi için 3 ay süre verildi.

İşletme sahibi itiraz etti

İşletme sahibi Yaşar Kaplan, kapatma işleminin yetkisiz idare (Gölbaşı Kaymakamlığı) tarafından yapıldığı, kapatma yetkisinin Ankara Valiliği’nde olduğu gerekçesiyle kapatma kararının yürütmenin durdurulması istemiyle idare mahkemesine başvurdu.

“Tek rahatsız olan komşumuz”

Mahkemenin kararı ardından 2 gün önce mühürlenen hayvanat bahçesi bugün mehter takımı konseri eşliğinde tekrar ziyarete açıldı. İşletme sahibi Yaşar Kaplan, 22 tane aslanımız var. Yan komşumuz Niyazi Güler, rahatsız oluyoruz diye bizi mahkemeye şikayet etti. Mahkeme kararı sürecinde bize bir kapama geldi. Perşembe günü kapattılar, dün de biz yürütmeyi durdurma talebinde bulunduk. Bugün de mehter takımı ile açılış yaptık. Tek rahatsız olan komşumuz bu. dedi.

“Sahipsiz köpeklere burayı barınak yapıyoruz”

DHA’nın haberine göre, mahkeme sürecinin devam ettiğini söyleyen Yaşar Kaplan, daha önce hayvanat bahçesini başka bir yere taşıyacağını, mevcut yeri de düğün salonu yapacağını söylediğini hatırlatarak, “Biz şimdi yeni bir yer yapıyoruz, sürpriz o. Biz burayı artık barınak yapıyoruz. Sahipsiz köpeklere burayı barınak yapıyoruz. 2 tane veteriner hekim tuttuk. Tedavi odaları yaptırdık. Bütün gelirlerimi burada sokak hayvanlarına harcayacağım. Biz burada çocuklara doğayı, hayvanları sevdiriyoruz. Bütün illerden buraya ziyarete gelenler var. Pazar günleri yaklaşık 2 bin ziyaretçi alıyoruz” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Korsan Taksi Nedir ?

Korsan Taksi Nedir ?

Tema Tasarım | Osgaka.com