celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 24 Ocak 2023 205 Görüntüleme

Amerika Satılık Ev

Amerika’da ev almanın birçok sebebi bulunmaktadır. Kişiler burada yaşamak isteyebileceği gibi aynı zamanda tamamen değer kazanması ve satış amaçlı tercih etmek de mümkündür. Buna ek olarak kiralamak isteyen ev sahipleri de olacaktır. Kiralayarak ev satın alma yöntemi aslında evin yıllık ortalama kira gelirine göre çeşitlenmektedir.

Amerika satılık ev alarak kiralama sistemi yaygındır ve aslında ev almanın basit bir yöntemi olarak görülmektedir. Ev alırken gerekli nakdi olanlar da bu yöntemi tercih ederler. Özellikle yaptıkları harcamayı geri kazanmak adına veya bir gelir elde etmek adına öne çıkabilir. Aynı zamanda hali hazırda ev alacak kadar parası olmadığı için bankadan kredi çekip ev alanlar da bu yöntemi uygulamaktadır.

Amerika satılık ev alıp kiralayanlar, kiradan gelen gelir ile evin kredisini ödeyebilirler. Bu gibi alternatifler birçok kişinin ilgisini çekerken ev alıp kiralama sürecini de yaygınlaştırmaktadır. Elbette alınan evin eşyalı olması ya da eşyalı hale getirilmesi gibi kirayı arttıran birtakım etkilerden de söz edilebilmektedir.

Amerika Ev Alma Şartları

Amerika’da ev alma şartları yabancılar için oldukça geniş yelpazelidir ve bu pek çok dünya ülkesinden gelen insanlar için geçerlidir. Burada en önemli nokta Amerika’da oturum iznine gerek olmamasıdır. Hatta farklı bir ülkede yaşayanlar da Amerika’da ev alabilirler. Bunun için Amerika ile iş birliği içerisinde olan ve burada kullanılan bir bankada 100.000 Dolar olması gerekmektedir. Bu en az limit olup bunun için kredi de çekilebilir.

Mortgage dedikleri konut kredisi için Amerika satılık ev alıp kiralamak artık yabancılar için de mümkündür. Burada limit %50 olsa da burada değişiklik görülebilmektedir. Kişinin gelir durumu gibi faktörler etkili olacaktır. Elbette yatırımcı vizesi almak için de bu yöntemler ilgi çekmektedir. Ancak bu süreçte vergi faktörünü unutmamak önemlidir. Amerika’da konut vergileri eyaletlere özeldir ve değişime açıktır. Bu nedenle ev alma şartlarında farklılık görülebilir. Vergiden muafiyet yoktur ve genellikle yabancılar için geçerli olmadığı düşünülse de durum böyle değildir. Emlak vergisi ve evin her yıl ödenen vergisi bu kapsama girmektedir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Kristalize Su Yalıtımı

Kristalize Su Yalıtımı

Tema Tasarım | Osgaka.com