celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 24 Şubat 2023 185 Görüntüleme

Kristalize Su Yalıtımı

Kristalize Su Yalıtımı

Kristalize su yalıtımı pek çok alanda kullanılabilmektedir. Tek bileşenli olan ürün su geçirmez özelliğinden dolayı su yalıtımında kullanılan bir malzemedir. İçerisinde çimento bulundurmaktadır ve kapiller etkiye sahiptir. Ayrıca hem negatif hem de pozitif yön olarak çift yönlü uygulanabilmektedir. Kristalize etkisiyle betonarme elemanlarını korur. Aktif kimyasal maddeler ile modifiye edilerek üretilen ürün kırmızı ve gri renklerde bulunmaktadır. Kristalize su yalıtımı su depoları, asansör çukurları, temel ve perde su yalıtımı, tünel, liman, baraj ve istinat duvarları gibi alanlarda kullanılabilmektedir.

Kristalize Su Yalıtımı Nasıl Uygulanır?

Pek çok avantajı bulunan kristalize su yalıtımı uygulaması için öncelikle uygulanacak yüzey temizlenmelidir. Eğer yüzey üzerinde yapışmayı önleyen çimento atıkları, yağ, kir, pas gibi durumlar söz konusu ise bu atıklar güzelce temizlenmelidir. Ayrıca yüzeyin yumuşak olmaması gerekir. Eğer yumuşak ve kirli ise yüzeyin yalıtım yapmadan önce asitle yıkama ya da kumlama gibi yöntemler ile temizlenmesi gerekir. Uygulanacak yüzey beton ise düzgün olmalıdır. Uygulama önce eğer statik çatlaklar varsa ya da su akan delikler varsa özel maddeler ile kapatılmalıdır. Kristalize su yalıtımı yapmadan önce yüzeyi nemlendirmek önemlidir.
Kristalize su yalıtımı malzemesinin üzerine su ekleyerek karıştırılmalı ve homojen bir kıvam elde edilmelidir. Ayrıca hazırlanan karışım 20 dakika içerisinde uygulanmalıdır. Islatılan yüzeye fırça yardımı ile sürülen malzemeyi birinci kat kurumadan ikinci kata uygulamak gerekir. Ayrıca uygulanan yalıtımı yaklaşık olarak bir hafta ıslak tutmak önemlidir. Dış yüzeye yapılan yalıtım 1 gün boyunca rüzgar, güneş ve yağmur gibi doğal afetlerden korunmalıdır. Su depolarına uygulandıktan sonra kristal oluşum süresinin hızlandırılması için 24 saat sonra depolar su ile doldurulmalıdır.

Kristalize Su Yalıtımı Avantajları

Kristalize su yalıtımı malzemesinin çeşitli avantajları bulunmaktadır. Kalıcı kristaller oluşturduğundan dolayı kapiller boşlukları doldurur ve bu sayede de su geçirmez. Ayrıca betonu korozif etkilerden korumaktadır. Su buharı geçirme özelliğinden dolayı da beton yapının nefes almasını sağlar. Aynı zamanda betonu darbe ve aşınmalara karşı korur. İçerisinde zehirli madde bulunmadığından dolayı içme suyu depolarında da rahatlıkla kullanılabilir. Kristaller çözünmediğinden dolayı uygulanan yüzeyden ayrılmamakta ve eskimemektedir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

MMORPG Oyunlar

MMORPG Oyunlar

Tema Tasarım | Osgaka.com