celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 3 Ocak 2024 93 Görüntüleme

Finansal kiralama

Leasing – finansal kiralama
Kira sözleşmesi, bir tarafın diğer taraftan mülk kiralamayı kabul ettiği şartları belirleyen bir sözleşmedir. Varlık kullanımı kiracısı olarak da adlandırılan bu garantili kiracı, kiraya verene, mülk sahibine veya ev sahibine, belirli sayıda ay veya yıl boyunca kiracıdan düzenli ödeme garantisi verir. Hem kiracının hem de ev sahibinin sözleşme şartlarına uymaması durumunda olası sonuçlar doğabilir.
Kiralamalar, gayrimenkul kiralamanın hüküm ve koşullarını belirleyen yasal ve bağlayıcı sözleşmelerdir. Örneğin, birisi bir daire veya başka bir daire kiralamak isterse, ev sahibinin kira sözleşmesinde aylık kira miktarı, kiracının her ay vadesi gelen kirayı ödememesi durumunda ne olacağı, depozito tutarı ve kira süresinin uzunluğu belirtilir. kira. Kira sözleşmesi, kiracının binada evcil hayvanlara izin verip vermediği. Blokta kaç kişinin yaşayabileceğini veya diğer gerekli bilgileri belirtmez. Ev sahibi, kiracının mülkü işgal etmeden önce şartlarını kabul eden bir kira sözleşmesi imzalamasını ister. Öte yandan, ticari gayrimenkul kiralamaları genellikle bireysel bir kiracı ile yapılır ve genellikle bir ila on yıl arasında vadeye sahiptir; daha büyük kiracılar genellikle daha uzun ve daha karmaşık kiralamalara sahiptir.
Finansal kiralama yatırımlarının özellikleri nelerdir?
Finansal kiralamanın en yaygın olarak kullanıldığı sermaye malları şunlardır: Fabrika, iş yeri, depo, tarla ve arazi gibi ticari mülkler, tarım, tekstil ve iş makinaları, imalat makinaları, çeşitli ofis ekipmanları, medikal gibi pek çok seçenek bulunmaktadır. teçhizat. ekipman, arabalar, kamyonetler ve araçlar.
Finansal kiralamanın avantajları nelerdir?
Finansal kiralama sözleşmeleri çeşitli şart ve koşullarla, sabit kira bedeliyle, sözleşmeye bağlı birimlerle yapılmakta olup, kira ödemeleri Türk Lirası veya döviz üzerinden yapılabilmektedir.
Leasing, kiracı firmaya kolaylık sağlamakta olup, malların satın alınması, ithalatı, taşınması, sigortalanması gibi emek yoğun tüm işlemler leasing şirketi aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.
Tarım ve inşaat ekipmanı gibi belirli sermaye mallarını leasing yoluyla satın alırken %1 KDV ödenmesi gerekir.
Kiralanan varlıklar, kiracının bilançosunda “Finansal kiralama varlıkları” hesabında izlenir ve amortismana tabi tutulabilir.
Sözleşme sonunda yatırım amaçlı gayrimenkulün mülkiyeti makul bir bedel karşılığında satın alınabilmektedir.
Kira sözleşmeleri vergi, harç ve harçlardan muaftır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com