celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Eğitim 26 Eylül 2018 378 Görüntüleme

Teşvik sonuçları 2018: MEB özel okul Teşvik atama sonuçları sorgulama

Özel okul Teşvik atama sonuçları açıklandı mı? MEB kadar 2018-2019 öğretim yılında eğitim ve öğretim desteği için başvurular 16 Ağustos – 6 Eylül tarihlerinde yapıldı. Bu başvurular ardından kayıt yapmaya adalet şampiyon öğrenciler, 7 Eylül tarihinde MEB göre açıklandı. Bu adaylar, gitmek istedikleri özel okulları, özel okulların MEBBİS üzerinden verdikleri kontenjan durumlarına göre yaptılar. Ve şimdi öğrenci ve veliler, tercih sipariş verme sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlar. Peki 2018 Teşvik yatırma sonuçları açıklandı mı? MEB teşvik sıralama sonuçları sorgulama sayfası ve teşvik başvuru atama sonuç takvimi haberimizde.

MEB 2018 ÖZENDIRME YATIRMA SONUÇLARI SORGULAMA

MEB göre yayınlanan Eğitim ve Öğretim Desteği kılavuzunda bulunan sonuç takvimine kadar 2018 teşvik yerleştirme sonuçlarının bugün açıklanması gerekiyor. Aşağıdak verdiğimiz link üzerinde Teşvik sıralama sonuçları sorgulaması yapabilirsiniz.

TEŞVIK SIPARIŞ VERME SONUÇLARI SORGULA

tesvik-sonuclar-takvimi

KAYIT TARİHLERİ

Özel okul teşvik sonucuna kadar tercih yapmaya adalet şampiyon öğrenciler, tercihlerini 7-14 Eylül tarihleri arasında yapacaklar. Tercihlere kadar sipariş verme sonuçları 17 Eylül 2018 tarihinde açıklanacak. 17 – 21 Eylül tarihleri ise nakil ve belirli tescil tarihleri. Ilave yerleştirmeler 24 Eylül’de, ek sıralama kayıtları ise 24-28 Eylül tarihlerinde yapılacak.

tesvik-sonuclari

TEŞVIK HAKKI ŞAMPIYON ÖĞRENCİLERİN YATIRMA İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

a) Eğitim ve öğretim desteği almaya adalet şampiyon öğrencilerin sipariş verme işlemlerinde, sıralama puanları her derslik seviyesinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak.

b) Sınıf seviyelerinin her birine okulun takviye kontenjanının yüzde 25’i dek öğrenci yerleştirilir. Her derslik seviyesine bina kontenjanının yüzde 25’inden pozitif öğrenci yerleşemeyecektir.

c) Temel liselerde 9, 10 ve 11’inci derslik seviyesinin parça başına, okulun eğitim ve öğretim desteği kontenjanının yüzde 20’si kadar; 12’nci derslik seviyesine ise okulun takviye kontenjanının yüzde 40’ı kadar öğrenci yerleştirilecektir.

ç) Yapı kontenjanlarının abes kalan bölümlerine, özel okulu dışarıdan tercih eden öğrenciler ve özel okula belirtilmiş olan öğrencilerden en yüksek puana tarafından öğrenciler yerleştirilecek olup, okulun bina kontenjanının dolması halinde ilgili özel okula belirtilmiş öğrencilerden puan üstünlüğüne göre atama işlemi yapılacaktır.

d) Öğrencilerin tercihleri sonucunda ilgili özel mektep için iki koyma puanı duyuru edilecektir. Yerleştirmede oluşan en düşük puanlar; kurum dışından yerleşen öğrenci ile okulun belirtilen öğrencisinin minimum puanları olacaktır.

e) Okulların eğitim ve öğretim destekli kontenjanlarının üzerinde takviye dahilinde atama işlemi yapılmayacak.

f) Ilave Atama işlemi için ayrıca tercih alınmayacak olup birincil tercihlere tarafından okulların abes kalan kontenjanlarına yukarıdaki esaslar doğrultusunda koyma yapılacaktır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com