celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 22 Şubat 2016 906 Görüntüleme

Cerattepe’de Direniş Sürüyor

Artvin’in Cerattepe bölgesinde çıkarılacak madene karşı direnen Cerattepe halkına polis ve asker müdahalesi sürüyor. Cerattepe’ye giden yolları kesen emniyet güçleri halkın son durumu görmek istemesi üzerine gaz kullanarak halkı dağıttı.

Yeşil Artvin Derneği‘nin de destek ve çağrılarıyla halkın doğayı ve yeşili kaybetmeme arzusu sokaklara taştı ve bütün Artvin halkı maden ocağının bölgeyi bitireceğini ve Artvin’in yaşanmaz bir hale geleceğini söyleyerek direnişini sürdürüyor.

Polisin dağılın uyarılarına kulak asmadan direnişini sürdüren halka polis müdahalesi çok sert oldu. Ezilme tehlikesi yaşayan kadınların yanı sıra polis ekipleri biber gazı ve plastik mermilerle gruba müdahalesini sürdürdü. TOMA’ların da su sıktığı gruba bazı polisler de cop kullandı.

Facebook’tan Artvin’de yaşayan bir vatandaşın paylaştığı paylaşımda Cerattepe’ye maden ocağının açılması halinde bölgeyi neler beklediği net bir şekilde anlatıldı. Cerattepe’ye maden ocağı açılması halinde Artvin’in yaşanmaz bir yer olacağını, suyunun içilmez, havasının solunmaz bir hal olacağını belirten Artvinli vatandaş ayrıca heyelan riskinin artacağını, kesilen ağaçlar yüzünden de dağdan akan suların önüne çamur katarak Artvin’i çamura bulayacağını söyledi. Maden için kullanılacak siyanür zehrinin de Artvin’i ikinci Çernobil yapacağını belirten Artvinliler direnişi sürdürürken, hükümet ve Cengiz İnşaat geri atmamaya devam etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com