celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 21 Mart 2021 350 Görüntüleme

HDP’nin kapatılmasına yönelik iddianamenin ayrıntıları

Dün Ankara, son zamanların en hareketli günlerinden birini yaşadı…

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun terör propagandası suçundan vekilliğinin düşürülmesinin hemen ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP’nin kapatılmasına yönelik Anayasa Mahkemesi’ne dava açıldı.

Dava için savcılığın hazırladığı iddianamenin ayrıntıları da ortaya çıktı.

“DEVLETİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNE AYKIRI EYLEMLERİN ODAĞI”

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesinde, HDP’nin devletin bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline geldiği belirtildi.

İddianamede, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzur ve güveni için HDP’nin temelli kapatılmasının hukuksal zorunluluk olduğu kaydedilirken, HDP’nin PKK/KCK silahlı terör örgütüne eleman temin etmekte aktif rol oynadığı belirtildi.

HAZİNE YARDIMININ KESİLMESİ

HDP’nin ödenecek hazine yardımlarından tamamen yoksun bırakılması istendi.

İddianameden: “Aslında HDP ile PKK/KCK arasında bir fark yoktur. HDP silahlı terör örgütü PKK/KCK’nın siyasi görünümlü bir uzantısıdır.

Davalı parti hiçbir milli meselede Türkiye’nin yanında yer almamış, karşısında kim varsa onların safında yer almayı tercih etmiştir.”

BİRÇOK İSİM İÇİN SİYASİ YASAK İSTENDİ

İddianamede siyasi yasak istenen isimler arasında Selahattin Demirtaş, Pervin Buldan, Mithat Sancar, Sezai Temelli, Sırrı Süreyya Önder de bulunuyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com