celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Ekonomi 23 Mart 2021 406 Görüntüleme

Siirt fıstığı Almanya’da beğeni gördü

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Avrupa Birliği’nin (AB) ortak yürüttüğü proje kapsamında kurulan Siirt Entegre Fıstık İşleme Tesisi 2017’de hizmete girmişti.

2020’DE ALMANYA’YA 7 TON FISTIK İHRACATI

Yurt içinde büyük market zincirleri ve online satış siteleriyle hijyen ortamda hazırlanan ürünler, tüketiciye ulaşırken geçen yıl Siirt Fıstığı İşleme Sanayi ve Ticaret AŞ’nin kendi markasıyla Almanya’ya 7 ton fıstık ihracatı gerçekleştirildi.

Tesiste yüksek kalite standartlarında paketlenen ve hijyen kurallarına dikkat edilerek hazırlanan ürünler, ilk olarak raflarda yerini aldığı ülke olan Almanya’da da ilgi gördü.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK FISTIK İŞLEME TESİSİ

Siirt Fıstık İşleme Tesisi Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Sorumlusu Erol Avcı, 4 yıl önce 10 milyon euroya mal olan Avrupa’nın en büyük fıstık işleme tesisi ile büyük avantaj elde ettiklerini söyledi.

“ALMANLAR SİİRT FISTIĞINI SEVDİ”

Tesiste 35 personelin çalıştığını belirten Avcı, tam kapasiteyle hizmet verebilmek için çalışmalarının sürdüğünü anlattı.

Tesiste işlenen fıstığın Almanya’daki rafları süslediğini kaydeden Avcı, “Bu ilk ihracatımızdı ve ihraç ettiğimiz ürünler büyük bir ilgi gördü. İlk gönderdiğimizde ürünümüze ‘premium’ dediler. Kısacası Almanlar Siirt fıstığını sevdi.” dedi.

Burada fıstığın beğenilmesi üzerine Belçika, Hollanda, Avusturya, İngiltere, Çekya ile de ihracat görüşmelerine başlandığını bildiren Avcı, bu görüşmelerin olumlu neticelenmesiyle fıstığın hak ettiği değere kavuşacağını belirtti.

“FISTIĞIMIZ EL DEĞMEDEN İŞLENİYOR”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com