celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 23 Mart 2021 394 Görüntüleme

Özlem Türeci ve Uğur Şahin’e devlet nişanı verildi

Koronavirüs aşısını bulan Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci’ye Almanya’nın en üst düzey devlet madalyası olan Yıldızlı Liyakat Nişanı verildi.

Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Şahin ve Türeci’ye madalyalarını Berlin’in Bellevue Sarayındaki törenle takdim etti.

HER İKİSİ DE PANDEMİDE ÖNEMLİ ROL OYNADI

Uğur Şahin ve Özlem Türeci, pandemiyle mücadelede önemli bir rol oynadı.

Koronavirüsün dünyaya yayıldığı ilk günden bu yana aralıksız çalışmalarını yürüten, başarı oranı yüksek olan aşıyla da adını duyuran Şahin, geçtiğimiz günlerde koronanın hayal edilebilecek en kötü salgın olmadığını söyleyerek, gelecekteki pandemilerin daha yıkıcı olabileceğini ve hazır olmanın önemli olduğunu dile getirmişti.

KÜRESEL NÜFUSUN BÜYÜK BİR KISMI HALA AŞI BEKLİYOR

Prof. Dr. Şahin, “İlaç üreticilerinin ve hükümetlerin amacı, aşı geliştirildikten sonraki üç ay içinde tüm dünyayı aşılayacak üretim kapasitesine sahip olmak gerekir” diyerek, mevcut aşı kampanyalarının durumu göz önüne alındığında, küresel nüfusun büyük bir kısmının hala aşı beklediğini, bunun iddialı bir hedef olduğunu ve oraya ulaşabilmek için kamu-özel ortaklığının gerekliliğini öngörmüştü.

Etiketler:

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com