celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Ekonomi 22 Nisan 2021 430 Görüntüleme

Tomruğun metreküp fiyatı 400-450 liradan 900-1.000 liraya fırladı

Palet Sanayicileri Derneği (PALDER) Başkanı Hikmet Yörür, aşırı yükselen tomruk fiyatları yüzünden sektörün çok büyük bir sıkıntı çektiğini söyledi.

“SON BİR AYDIR TOMRUK FİYATLARI CİDDİ DERECEDE ARTTI”

Lojistiğin can damarını oluşturan sektör derneğinin yöneticisi Yörür, son bir aydır tomruk fiyatlarının ciddi derecede arttığını, bu yüzden de ahşap palet sektörün çok büyük bir krizle karşı karşıya kaldığını söyledi.

“BU FİYATLARLA ÜRETİM YAPAMAYIZ”

Bu yılın mart ayı başlarında tomruğun metreküp fiyatının 400-450 liradan 900-1.000 liraya fırladığına dikkat çeken Başkan Hikmet Yörür, “Bu fiyatlarla üretim yapamayız. Biz palet üretemezsek diğer fabrikalar da üretimini durdurmak zorunda kalır. Çünkü ahşap palet olmayınca taşıma ve depolama yapmak imkânsız hale geliyor. Haliyle bundan ülke ihracatı da zarar görür.” dedi.

“SORUNA ÇÖZÜM BULUNMAMASI HALİNDE AHŞAP PALET SEKTÖRÜNDE İFLASLAR YAŞANABİLİR”

Palet sektörünün 5 milyon metreküp olan yıllık hammadde ihtiyacının son yıllarda 8-10 milyon metreküpe kadar çıktığına dikkat çeken Başkan Hikmet Yörür, yaşanan soruna çözüm bulunmaması halinde ahşap palet sektöründe iflaslar yaşanacağını da söyledi.

Etiketler:

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com