celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 22 Aralık 2021 359 Görüntüleme

Kongo da Türk-İngiliz ortaklığına dev inşaat projeleri (Kongo Cumhuriyeti)

İngiliz consorsiyon şirketi ve Dekton (pty) Ltd. Kongo da yapılacak inşaat projeleri için JW ortaklık yaptı. Dekton(pty) Ltd. Güney  Afrika cumhuriyeti  capetown merkezli bir şirket olup, Dekton Yapı Savunma Sanayi Teknolojileri Danışmanlık ve Temsilciik Ltd. Şirketinin, Afrika projeleri için kurduğu bir şirkettir. Yönetim %65 Türkiye Dekton a aittir. Dekton Yapı ve Dekton (pty) CEO su olan Muhammet Ali KÖGÜS Kongo daki projelerin EPC+F olarak yapılacağını belirtti.

Projeler karşılığı Soveering Guarantee (Hazine Garantisi) alındığını ve 2022 ilk çeyreğinde projelere başlanması ön görmektedir.

Kongo Hazine garantisi, Avrupa Lihtenştayn daki bir finansman şirketiyle anlaşılarak sonuçlandırılmıştır.

Amacımız bu hazne garantisini Türkiye dekton Yapı savunma sanayi danışmanlık ve temsilcilik şti ltd  üzerinden kullanmaktır. toplamda 5 yıl sonra ödenecek bu hazine garantisini  kullanılmasında Türk Bankası’nın kullanıp ekonomimize fayda sağlamaktır.

Ana başlıklarda projeler

*15 MW hybrid güneş enerji merkezi

*Demiryolu (CFCO)

*Özel Ekonomik Bölge (SEZ)

*Baraj- 60 MW  ve 600 MW

*Yol

Muhammet Ali KÖGÜS alınan projelerin çok büyük projeler olduğunu ve yapımda tecrübeli Türk müteahhit firmalarımız dan faydalanmak istediğini belirtti. İngiliz ortağımızında terciği Türk firmasıdır. İnşaatta Türkiye artık dünya markası olmuştur. Muhammet Ali KÖGÜS Afrika’da artık Türk firmalarının tercih edildiğinin, Afrikada özellikle ÇİN  ve FRANSIZ  firmalarından memnuniyetsiz olduğuna vurgu  yaptı. Turko-Afrika geleceğinde azda olsa katkımız olması bize gurur ve mutluluk vermektedir. dedi.

Muhammet Ali KÖGÜS Afrika Lesotho da bir üniversite projesi aldıklarını ancak henüz finansmanı sağlayamadıkları için finansman arayışının sürdüğünü belirtti.

Bizi gururlandıran konu, TİKA’yı Lesotho da görmek oldu.(aralık 2021). Türkiye Cumhuriyeti’nin Afrika’da ne kadar ciddi ve programlı  çalıştığına şahit olduk. Afrika’da en büyük eksikliğimiz Türk bankalarının olmaması. Bankalarımızın olması Afrika kıtasında Türk firmalarının önünü açacaktır..

Ayrıca afrikada güney sudanla da bazı projelerde ön görüşmeler yapmaktayız,. Şubat 2022 de olumlu sonuçlar alacağımızı umut ediyoruz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com