celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 20 Nisan 2022 347 Görüntüleme

Mardin’ turizme hitap için 240 yapı yıkılacak

Mardin’de tarihi yapıların silüetini bozan 240 yapının yıkım çalışmalarına devam ediliyor. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Demirtaş, Artuklu ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Latifiye Camii’nin silüetinin ortaya çıkarılması amacıyla çevresindeki betonarme yapıların yıkım çalışmalarının ikinci etabında 40 yıllık betonarme binanın yıkımını başlattı.

“Yıkılması gereken 1000’in üzerinde bina var”

Bugüne kadar 90 yapının yıkımının yapıldığını söyleyen Vali Demirtaş, “Yıkım işlerimiz iyi gidiyor. Çok şükür bir sıkıntımız yok. Amacımız kurul tarafından yıkımı kararı alınmış olan 240 binanın yıkımını kısa süre içerisinde gerçekleştirmek istiyoruz. Tabi 240 binanın yıkılmasıyla birlikte tamamı bitmiş olmuyor. Yıkılması gereken 1000’in üzerinde bina olduğunu düşünüyoruz. Çalışmalarımız çok hızlı bir şekilde devam ediyor.

“Turizme hitap edebilecek tarihi siluet ortaya çıkacak”

Bir taraftan kamulaştırma işlemleri bir taraftan intifa hakları devam ediyor. Bunların tamamını yıkmayı düşünüyoruz. Turizme özellikle hitap edebilecek tarihi silueti ortaya çıkmış olacak. Aynı zamanda geçmişi tamamen çok rahat bir şekilde buradan görebilme imkanımız olacak. Zaten Mardin geleceğini de geçmişinde arıyor” ifadelerini kullandı.

Etiketler:

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com