celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Teknoloji 2 Nisan 2017 722 Görüntüleme

Periscope Türkiye’de Farklı İsimle Yoluna Devam Edecek

2015 yılında iOS ve Android işletim sistemli telefonlarda kullanılmaya başlanan canlı yayın uygulaması Periscope'un Türkiye'deki faaliyetlerine durdurma kararı çıktı.

2015 yılında iOS ve Android işletim sistemli telefonlarda kullanılmaya başlanan canlı yayın uygulaması Periscope‘un Türkiye’deki faaliyetlerine durdurma kararı çıktı.

Yazılım uzmanları Kayvon Beykpour ve Joe Bernstein tarafından geliştirilen ve yayın hayatına başlamadan önce 2015 yılında sosyal medya devi Twitter tarafından satın alınarak piyasaya sürülen canlı yayın uygulaması kısa sürede bir çok dilde hizmet vermeye başlayarak milyonlarca kullanıcıya ulaşmayı başardı. Türkiye’de de periscope.tv alan adıyla hizmet veren Periscope’a karşı Türkiye’de dava açan bir Türk girişimci uygulamanın Türkiye’deki faaliyetlerinin durdurulmasını sağladı. Periscope isim hakkının daha önce kendisi tarafından tescil edildiğini belirterek mahkemeye başvuran ve ismi açıklanmayan bir girişimci uygulamanın Periscope ismiyle Türkiye’de faaliyet göstermesini engelledi.

Mahkeme kararının ardından ilk önce engelleme kararı çıkan  Periscope kısa sürede soruna çözüm bularak Türkiye’de Scope ismiyle hizmet vermeye devam etti. Periscope.tv alan adı yerine pscp.tv alan adıyla hizmet vermeye başlayan Periscope uygulama marketlerindeki ismini de Scope olarak güncelledi.

Periscope’un bu geçici hamlenin ardından mahkemeye bir başvuruda bulunup bulunmayacağı bilinmiyor.

Etiketler:

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com