celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 24 Şubat 2023 3861 Görüntüleme

Geç Kalanlar Kitabı Raflardaki Yerini Aldı

Yayınlandığından beri ilgi görmeye başlayan Geç Kalanlar kitabı, işlediği şiir temaları ile okuyucuların ilgisini çekiyor. Yazar yaptığı açıklamada, kendi eseri üzerine şunları söyledi:

“Aslında Geç Kalanlar kitabı, yıllardır yazdığım şiirlerin, düşüncelerin ve zaman aralığına baktığımızda yaklaşık yirmi senelik edebi gelişimimin bir kitap vasıtasıyla ete kemiğe bürünmüş halidir. İlk eserim olması hasebiyle benim için önemi çok daha özel ve kıymetlidir. Her eser, yazar için bir çocuk mahiyetindedir. Bir anne, çocuğunun gelişimi için ne kadar özeniyorsa yazar da kitabına o denli ehemmiyet göstermek zorunda. Her edebi eserin yazımında muhakkak çok büyük emekler vardır ama konu şiir olunca bir başka oluyor. Genellikle şiirler; farklı dönemlerde yazıldığı için her biri bir düşüncenin harmanlanması, bir olayın özetlenmesi şeklindedir. Bazen bir şiir sayfalarca okunan kitapların özeti olarak karşımıza çıkar bazen ise başlayamamış bir romanın hüznünü anlatır. O yüzden, ben, şiirlere edebi anlamda ayrı bir önem yüklerim. Çünkü şiir, aslında kelimelerin sayfalara sığmayan coşkusunu birkaç cümleye indirgeme, içimize sığdıramadığımız duyguların yansıtılma halidir. Okuyucular; şiirleri, daha doğrusu kitabımda yer alan eserleri okurken bu dikkatle okumasını tavsiye ederim. Bu özel hassasiyetin şairler için son derece önemli olduğunu düşünüyorum.

Son olarak özetle, edebiyata daha önce çeşitli vesileler ile katkı sağlamaya çalışırken şiirlerimi eser olarak yayımlamak, hayalimi gerçekleştirmem adına benim için bir milattı. Çünkü her yazar, kalene aldığı eserlerini okurla buluşturmak ister. Çünkü şiir, şairden bağımsız olamaz. Aslında siz, şiir okurken şairi de bir anlamda okumaya çalışırsınız. Tabi şiir ile başlayan edebi eser maceramız muhakkak diğer alanlarda yani hikâye, roman ve makaleler ile de devam edecektir. KDY yayınlarından çıkan eserim, şu anda kitapseverlerin odak noktası olan kitapyurdu.com da satışta, beğenisini beklemektedir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com