celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 22 Mart 2016 152 Görüntüleme

HAZRETİ ALİ’NİN DOĞUM GÜNÜ VE NEVRUZ KUTLAMALARI

Hazreti Ali’nin 21 Mart doğum günü olması nedeni ile Hacıbektaş Belediyesince anma ve nevruz etkinliği yapıldı.

Sevgi, hoşgörü, dostluk, kardeşlik akla dayalı bilimsel gelişme ile adalet anlayışı dile getirildi. Katılımcılar daha sonra Hacı Bektaş Veli türbesini ziyarette bulundular.

Sanat ve iş dünyasından alevi kökenli birçok katılımcının olduğu kutlamalara Metin Özdemir, Dr. Ayfer Karakaya,Ali Keskin , Zeynel Arslan ve birçok alevi kurum ve dernek temsilcisi konuşma yaptı.

Konuşmacılar arasında bulunan iş insanı Ali Keskin  hükümeti eleştiren ve çokça alkış alan konuşmasında  şunu belirtti
“Aleviler devlet nezdinde hakkı ve hukuku olmayan bir topluluktur. Alevilerin varlığı tanınsa da hakları ve hukukları devlet tarafından asla tanınmamıştır. Bu uzun vadeye yayılmış bir asimilasyon politikasıdır. 1980 darbesinden sonra kurulan Türk- İslamcı iktidarlar bu asimilasyonu kararlı bir şekilde sürdürmüştür. 1980 sonrasında din dersleri zorunlu hale getirilmiş, binlerce Alevi köyüne Cami yapılmış ve Alevi asimilasyonu devletin temel amaçlarından biri haline gelmiştir. AKP’nin ilk dönemlerinde “Alevi Açılımı” adıyla bir girişim başlatılmış ama hiçbir sonuç elde edilememiştir. Alevilerin en basit talepleri bile kabul edilmemiştir. Hatta AİHM’in zorunlu din derslerinin hak ihlali olduğu kararına rağmen Alevi çocukları din derslerine zorunlu olarak girmeye devam etmiştir. Dolayısıyla Aleviler hakkı ve hukuku tanınmayan bir toplumdur ve böyle toplumlar saldırıya açıktır.”

Nevruz Kutlamasında sanatçılar Tolga Sağ, Muharrem Temiz, Kutsal Evcimen ve Mehmet Ekici söyledikleri deyişler ile katılırlarken Beşiktaş Belediye ve İBB Meclis Üyesi, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı İnan Güney, CHP Küçükçekmece eski İlçe Başkanları Haydar Koparan, Dursun Zengin, CHP Avcılar Kadın Kolları Başkanı Güler Genç katılımcılar arasındaydı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com