celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Featured, Güncel 13 Nisan 2018 905 Görüntüleme

FETÖ Üyelerinin Yeni Haberleşme Sistemi: 2048

Milyonlarca kişinin telefonunda bulunan, Android ve iOS işletim sistemli akıllı telefonlarda oynanabilen “2048 fun and relaxing puzzle game” adlı oyunu FETÖ’nün yeni mağduru oldu.

Gizli haberleşme sistemleri MİT tarafından tek tek deşifre edilen FETÖ üyeleri bu sefer de 2048 oyunu görünümlü yeni bir kripto haberleşme sistemine geçti. FETÖ’ye yapılan son operasyonlarda İstanbul’da gözaltına alınan ve etkin pişmanlıktan faydalanan örgütün ‘asker imamı’ E.Ş, terör örgütü üyelerinin 2017 yaz aylarından itibaren haberleşmek için, ‘2048’ programını etkin olarak kullanmaya başladığını anlattı.

Yazışmaların 24 saat içerisinde kendisini imha ettiği öğrenilen bu uygulamanın FETÖ üyeleri tarafından 2017 yaz ayından beri kullanıldığı ortaya çıktı. Görünümü 2048 adlı oyuna benzetilen haberleşme uygulaması hakkında bilgi veren FETÖ üyesi E.Ş. “2017 yaz aylarında Yasin kod adlı Y.E. bulunduğu gaybubet evine gelerek artık 2048 isimli programa geçildiğini söyledi ve APK’sını (kurulum dosya belleği) bize verdi. 2048 programının kurulumu, üst sorumlunun referans onayı dahilinde gerçekleşmektedir ayrıca başka bir şahıs ile görüşme yapabilmek için kişi eklendiğinde üst sorumlunun onayı gerekmektedir” diye konuştu.

İtalyan uygulama geliştiricisi Gabriele Cirulli tarafından geliştirilen 2048, akıllı telefonlar için yapılan tek oyunculu çevrimiçi bir oyun. Eğer 16 karenin hepsi dolmuş ve yan yana aynı sayılar gelmiyorsa oyun kaybediliyor. 2048’i kazanmak için ise yapılacaklar şunlar: Klavyenizdeki ok tuşlarını kullanarak kareleri dört yöne hareket ettirebilirsiniz. Eğer aynı değere sahip iki kare üst üste gelirse birleşerek iki katı değerdeki bir rakama dönüşürler. Bu şekilde 2048 rakamına ulaşan oyuncu oyunu kazanır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com