celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 4 Ekim 2018 420 Görüntüleme

‘Robin Hood’ bankacı zenginlerin hesabından yoksullara 1 milyon euro aktardı

Dolomiti dağlarındaki Forni di Sopra kasabasında Banca di Carnia e Gemonese’de yıllardır müdürlük yapan Gilberto Baschiera, İtalya’da parasal krizin etkisini hissettirmeye başlamasından sonradan “emeklileri ve gençleri yalnız bırakan sisteme ayaklanma etti”.

2009 yılında bir müşterinin kredi başvurusu banka kadar reddedilince Baschiera, duruma müdahale etmeye karar verdi. Bu tarihten itibaren, kredi başvurusu reddedilen veya maddesel durumu fena olan banka müşterilerinin hesaplarına gitgide para aktarmaya başladı.

Mahkemede verdiği ifadeye göre Baschiera, bu şekilde somut durumu iyi olmayan müşterilerin hesaplarında daha artı para görüneceğini ve kredi almaya yargı kazanacaklarını hesaplıyordu. Bu krediler çıktıktan sonra da aldığı parayı sahiplerine iade etmeyi planlıyordu.

Ancak bir takım krediler çıkmayınca ve bir takım müşteriler de “ödünç” parayı iade etmeyince Baschiera’nın sistemi açık vermeye başladı.

İtalyan basını kadar “Robin Hood bankacı” olarak adlandırılan Baschiera 7 yıl içinde 1 milyon euronun üzerinde parayı zenginlerin hesaplarından alıp fakirlere aktardı.

7 yılın sonunda yakayı ele veren Baschiera hakkında görevini kötüye uygulamak ve dolandırıcılık suçlamasıyla dava açıldı.

‘Görevimiz yalnızca birikim gözetmek değil muhtaçlara yardım etmek’
Baschiera, mahkemeyle meslek birliği yapması ve kendi zimmetine para geçirmemiş olması nedeniyle 2 sene hapse mahkum edildi ve bu ceza tecil edildi.

Fakat Baschiera bankadaki işinden kovuldu ve evine el konuldu.

Corriere della Sera gazetesinde konuşan 50 yaşındaki eski banka müdürü, “her zaman, görevimizin sadece müşterilerin birikimlerini korumak yok bununla beraber ihtiyacı olanların yardımına koşmak olduğunu düşünmüşümdür” dedi.

Baschiera’nın avukatı da “Şiddet durumdaki veya banka kredisi alamayan müşterilere yardım etmek istiyordu” diye konuştu.

Baschiera, olay ortaya çıkınca hesaplarından para aldığı müşterileri tek tek arayıp bunu neden yaptığını anlatmış. Ancak şu anda, geçmişe dönebilse benzer şeyi yapmayacağını söylüyor.

Destek ettiği bazı müşterilerin olay ortaya çıkınca kendisine destek vermediğinden şikayet eden Baschiera, “Bazıları hiçbir şey olmamış gibi davrandı. Takviye ettiğim kişilerden bile dayanışma görmedim. bir daha aynı şeyi yapmazdım. çok büyük bedel ödedim” diyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Adana’da paramotor paniği

Adana’da paramotor paniği

Tema Tasarım | Osgaka.com