celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Magazin 8 Ocak 2016 1167 Görüntüleme

Adele’nin Şarkısının Çalıntığı Olduğu Tescillendi

Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı Adele’nin Ahmet Kaya’dan beste çaldığı iddiasına Musiki Eserleri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) son noktayı koydu.

Tüm dünyada satış rekorları kıran Adele’nin son albümünde yer alan Million Years Ago adlı şarkının bestesinin Türkiye’de geniş kitlelerce bilinen Ahmet Kaya’nın Acılara Tutunmak şarkısının bestesiyle aynı olduğu iddiası geçtiğimiz aya damgasını vurmuş ve bir çok müzik eleştirmeni ve besteci durumla ilgili yorumlarda bulunmuştu. Dünya basınında da geniş yer bulan olayın ardından sanatçı ve besteci Metin Özülkü açıklama yapmış, bu tarz benzemelerin her bestede olabileceğini söylemişti.

Olayla ilgili araştırmalarını tamamlayan Musiki Eserleri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) Acılara Tutunmak ve Adele’nin şarkısı arasındaki teknik inceleme sonucu benzerliğin dava açılacak düzeyde olduğu kararına vardı. Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya’nın daha önce dünya çapındaki bir sanatçının şarkı çalacağını düşünmediği yönündeki yorumunun ardından MSG yetkilileri, Kaya’nın isterse dava açabileceğini belirtti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com