celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Ekonomi 27 Aralık 2019 2805 Görüntüleme

Türkiye’nin 60 yıllık hayali gerçek oluyor! Yerli araba ilk kez görücüye çıkacak

İlk otomobil girişimi Devrim’den 60 yıl sonra tüm hakları Türkiye’ye ait olan yeni yerli araba Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Gebze’de düzenlenen törenle tanıtılacak.

Türkiye’nin merakla beklediği yerli otomobilin yürüyen ilk ön gösterimi, bugün gerçekleştirilecek. Hafta başından bu yana her gün yeni detayları Twitter’dan duyurulan “Türkiye’nin Otomobili”nin ön gösterim aracı tanıtımının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla bugün Gebze’de yapılacak.

HER GÜN YENİ BİR DETAY

Türkiye’nin Otomobili’nin tanıtılmasına sayılı saatler kala Türkiye’nin Otomobili Girişimi Grubu’nun resmi Twitter sayfası “Türkiye’nin Otomobili” tarafından saat 19.23’te bir paylaşım daha yapıldı.

Yüzde 100 elektrikli olacak otomobilin, ön gösterim modelinin Osmangazi Köprüsü’nden geçerken kaydedilmiş 51 saniyelik ilk hareketli videosu paylaşıldı. Videoda yerli otomobilin logosuna, direksiyonuna ve genel görüntüsüne yer verildi. Videoda ön gösterim aracının brandayla örtüldüğü görüldü.

TÜRKİYE’NİN OTOMOBİLİNDE 1453 VE 1923 SÜRPRİZİ

Sosyal medyada yoğun ilgi gören paylaşım, dakikalar içerisinde binlerce beğeni aldı. Sosyal medya kullanıcıları görüntünün saat 19.23’te paylaşılmasını, Cumhuriyet’in ilanı olan 1923 tarihiyle ilişkilendirdi.

2022’DE SERİ ÜRETİME GEÇİLECEK

Yerli otomobilin elektrikli ve otonom sürüşe elverişli olması bekleniyor. 2022 yılında ise seri üretime geçilmesi planlanıyor.

LOGO İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

TOGG tarafından resmi Twitter hesabından yapılan videolu paylaşımda, kamera kadrajının yerli otomobilin iç mekanında olduğu sırada direksiyon üzerinde bulunan logo ortaya çıktı.

YERLİ ARABANIN ÖZELLİKLERİ NELER?

TOGG, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımlara davam ediyor. Son paylaşımda ise yerli otomobili yan ayna detayı kesinlik kazandı. Araçta ayna çıkıntıları bulunacak, ancak bu çıkıntılarda cam yerine kamera sistemlerini kullanılacak.

Tesla, Volkswagen, Ford ve daha pek çok otomobil üreticisinin öncülük ettiği elektrikli otomobil teknolojileri, yerli otomobil için de geçerli olacak.

Elektrikli: Elektrikli motorun sessizliği, ivmelenme keyfi, enerji verimliliği ve sıfır emisyon, hepsi bir arada

Bağlantılı: İnternet otomobilde değil, otomobil sürekli internette

Akıllı: Sizi dinleyen, anlayan, sizinle bütünleşen, size uygun çözümler sunan, size göre dönüşen ve sizi de dönüştüren, sizin için öğrenen bir cihaz

Otonom: Sürücü ve yolcular için ileri seviye servis desteği ve konfor sunacak güncel otonom seviyesi

Stil Sahibi: Kendine has tasarım çizgileriyle estetiğin, fonksiyonelliğin ve teknolojinin birleştiği modern tasarım

Güvenli: Aktif ve pasif güvenlik donanımıyla yola çıkacağı 2022 yılında Euro NCAP’ten 5 yıldız almayı hedefleyen aynı zamanda üst düzey veri ve bağlantı güvenliği sağlayan modern bir otomobil

Duyarlı: Gelecek kuşaklara sadece temiz bir çevre değil, geliştirilip büyütülecek yeni fikirler, ürün ve uygulamalar ortaya çıkaracak bir proje

Küresel: İddialı tasarımı, ileri teknolojileri, kullanıcı dostu dijital deneyimiyle sadece Türkiye’de değil uluslararası pazarlarda da kendine yer bulacak iddialı bir cihaz.

TÜRKİYE’NİN İLK ARABASI: DEVRİM

Eskişehir Demiryolu Fabrikaları olan TÜLOMSAŞ’ta, dönemin Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel’in talimatıyla üretilen 4 otomobil, yapımının 29 Ekim 1961’de tamamlanmasının ardından trenle Ankara’ya götürüldü.

Demir yolu kanunları gereğince deposuna az akaryakıt konulan bu araçlardan biri, Gürsel’in test amacıyla kullandığı sırada yakıtı bitince durdu. Bunun ardından trenle Ankara’dan Eskişehir’e getirilen ve Devrim adı verilen otomobil, bir süre fabrika içinde kullanıldı.

TÜLOMSAŞ’ta sergilenen “0002” şasi ve “0002” motor numaralı Devrim, lastikleri ile ön ve arka camı dışında tamamen yerli imkanlarla 4,5 ayda üretildi. Uzun ve kısa farları ayakla çalışan, kontak anahtarı ve manuel olarak da çalıştırılabilen Devrim, bu özellikleriyle de dikkati çekiyor.

1250 kilogram ağırlığında ve saatte maksimum 140 kilometre hız göstergesine sahip Devrim’e güvenlik gerekçesiyle benzin konulmuyor, otomobil aküsü sökülü halde bulunuyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com