celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 23 Ocak 2016 1701 Görüntüleme

TBMM Kütüphanesi Eski Müdürü Hilmi Çelik Hayatını Kaybetti

Haber06.net Özel Haber – TBMM Kütüphanesi eski kütüphane müdürlerinden ve Sabancı Bilgi Merkezi eski başkanlarından Hilmi Çelik bugün yaşamını yitirdi.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü‘nden mezun olduktan sonra çalışma hayatında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kütüphanesi’nde başlayan Çelik TBMM Kütüphanesi’nde 19 sene müdürlük yapar. Emekli olduktan sonra Sabancı Bilgi Merkezi’nin kuruluş aşamasında görev alan Çelik 12 yıl boyunca da Sabancı Bilgi Merkezi başkanlık görevini yürütür ve 2009 yılında bu görevinden ayrılarak emeklilik günlerini yaşamaya başlar. Kütüphanecilik mesleğinden hiç bir zaman kopmayan Çelik, bir çok makale yayınlar, ulusal ve uluslararası konferanslarda bildiriler sunar. 3 tane kitap yazan Çelik, 2008 yılında çıkardığı son kitabı Hüzne Veda: Anılar‘da kendi hayatını anlatmıştı.

Çelik uzun yıllardır Ankara’nın Çankaya ilçesinde yaşıyordu. Bizler de Haber06.net ekibi olarak Çelik’e Allah’tan rahmet, sevenlerine sabır dileriz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com