celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 28 Şubat 2020 14609 Görüntüleme

Göçmenler akın akın giderken Yunanistan sınırını otobüsle kapattı

Türkiye’nin İdlib’de yaşanan gelişmelerin ardından mültecilere yönelik uyguladığı serbest geçiş kararı sonrası göçmenler sınıra akın ediyor. Ülkeye girişleri durdurmak için harekete geçen Yunanistan da sınırı otobüsle kapattı.

Yunanistan Pazarkule sınır kapısından ülkelerine giriş yapmak isteyen bir grup göçmenin ülkeye girişine izin vermedi. Tampon bölgeyi otobüs çekerek kapatan Yunanistan, Pazarkule sınır kapısından ülkelerine giriş ve çıkışları durdurdu.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı da düzensiz göçmenlerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Türkiye’deki bazı sığınmacı ve göçmenlerin Batı’ya hareketinin İdlib’deki durumun kötüleşmesi halinde sürebileceğini bildirildi. Açıklamada, “Dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkemizin mülteciler ve sığınmacılara yönelik politikasında bir değişiklik yoktur” ifadelerine yer verildi.

YUNAN BASINI: TÜRKİYE ÜZERİMİZE MÜLTECİ BOMBASINI ATTI

Yaşanan bu gelişmeler sonrasu Yunanistan basını Türkiye’nin bu kararını eleştirerek “Türkiye üzerimize mülteci bombasını attı, Ankara Avrupa’yı ateşe veriyor” açıklamalarında bulundu.

Öte yandan Pazarkule Sınır Kapısı yakınında toplanan yüzlerce mülteci Yunanistan sınırındaki tel örgülere dayandı

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com