celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Spor 16 Mart 2021 332 Görüntüleme

Baba mesleğini devam ettiren futbolcular

Baba mesleğini benimseyerek devam ettiren futbolcuları sizler için derledik…

Miroslav Kadlec ve Michal Kadlec – Kadlec, eski Çek savunma oyuncusudur. Ülkesi hariç Bundesliga’da 8 yıl boyunca FC Kaiserslautern takımında forma giydi. Oğlu Michal Kadlec’te futbolcudur. 2013-2016 yıllarında Fenerbahçe forması da giyen Michal Kadlec, şu an ülkesinin takımlarından Slovacko takımında oynamaktadır.

Abedi Ayew – Andre Ayew – Abedi, orta saha mevkinde göre almış Ganalı futbolcu. Kariyeri boyunca Marseille, Lille, Lyon formaları giydi. Oğlu Andre Ayew 2018-19 sezonunda Fenerbahçe forması giydi. Swensea City’de kariyerine devame diyor.

Jordi Cruyff Johann Cruyff – Jhonn Cruyf, Ajax altyapısında yetişti. Ajax’ta başarılı geçen 9 yılın ardından 1973 yılında Barcelona’ya transfer oldu. Cruyff 3 kez Avrupa’da Yılın Futbolcusu Ödülünü alan 3 futbolcudan birincisidir. Jordi Cruyff,Hollanda milli takımının yanı sıra Katalonya milli takımında da forma giymiştir.

Samuel Eto’o – Etienne Eto’o Kamerun – Dünya futbolunun unutulmaz golcüsü Samuel Eto’o2019 yılıdna kariyerini sonlandırdı. 18 yaşındaki oğlu Etienne ise Real Oviedo altyapısında forma giyiyor.

Peter Schmeichel ve Kasper Schmeichel – Peter Schmeichel, 1990’larda Manchester United takımının kaptanı olarak en iyi kalecilerden biriydi. Babasının izinden giden Kasper Schmeichel kariyerine Manchester City’de başladı, 2010’dan beride Leicester City forması giyiyor.

Alf-Inge Haaland ve Erling Haaland – Alf-Inge Haaland, İngiliz kulüpleri Nottingham Forest, Leeds United ve Manchester City’de forma giydi. Erling Haaland Salzburg’taki başarılı performansından sonra 2019-2020 sezonu devre arasında Borussia Dortmund’a transfer oldu.

Fikret Yılmaz ve Burak Yılmaz – Beşiktaş’ın eski kalecilerinden olan Fiket Yılmaz, birçok takımda forma giydi. Burak Yılmaz ise babasından aldığı mesleği devam ettiriyor. Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lille takımının formasını giymekte.

Didier Drogba – Isaac Drogba – Döneminin en iyi gölcüleri arasında yer alan Drogba Türkiye’de Galatasaray forması giymiştir. Isaac Drogba ise Chelsea altyapısından ayrıldıktan sonra Fransa takımlarından Guingamp II takımına katıldı.

Gheorghe Hagi ve Lanis Hagi – Hagi, Steaua Bükreş, Real Madrid, Barcelona ve Galatasaray gibi Avrupa’nın güçlü kulüplerinde oynadı. Galatasaray ile dört Türkiye Ligi şampiyonluğu kazandı. Hagi Futbol Akademisi’nin altyapısında yetişen Hagi’nin oğlu Lanis, kariyerine Viitorul Constanta’da başladı, ardından Fiorentina ve Genk’te forma giydi. İskoçya ekiplerinden Glasgow Rangers forması giymektedir.

Paolo Maldini – Daniel Maldini – Paolo Maldini, futbol tarihinin en iyi savunucularından biri olarak kabul edilir başarılarıyla da Milano tarihine damgasını vurmuştur. Oğlu Daniel Maldini, orta saha mevkinde görev yapıyor. 19 yaşında olan genç oyuncu, babası gibi Milan formasıyla profesyonel kariyerine başladı

Patrick Kluivert – Justin Kluivert – Hollandalı forvet Patrick Kluivert, 40 golle Hollanda milli takımının en yüksek üçüncü golcüsüdür. Patrick Kluivert’in oğlu Justin, kariyerine Ajax’da başladı şu an Bundesliga takımlarından Leipzig’te forma giyiyor.

Zinedine Zidane – Enzo Zidane – Başarılı Fransız teknik direktör ve eski futbolcu olan Zinedine’nin oğlu Enzo Zidane’de futbolcudur. Real Madrid altyapısında yetişen Enzo Zidane Almeira forması giymektedir.

Arnor Gudjohnsen – Eidur Gudjohnsen – Arnor, 7 yıl boyunca giydiği Anderlecht formasıyla, 1986-1987 sezonunda gol kralı oldu. Arnor’un oğlu Eidur ise Gudjohsen, Chelsea ve Barcelona’da forma giymiştir.

Miroslav Klose – Josef Klose – Polonyalı futbolcu olan Josef Klose, Odro Opole takımıyla 1977 Polonya Lig Kupası’nı kazandı ve ardından 1977-78 UEFA Kupası’nda oynadı. Oğlu Miroslav Klose, 2014 yılında Almanya milli takımı ile Dünya Kupası’nı kazandı ve 176 gol kaydetti.

Frank Lampard ve Richard George Lampard – Richard George Lampard, 1967-1985 yılları arasında West Ham United ile 551 maça çıktı. Oğlu Frank Lampard, Chelsea forması giymektedir.

Bob Bradley – Michael Bradley – Başarılı teknik adam Bob Bradley, kariyeri boyunca birçok takımda görev yaptı. En son Los Angeles FC çalıştırdı. Oğlu Michael Bradley, Borussia Mönchengladbach ve Aston Villa takımlarında oynadı. 2014 yılından beri Toronto FC’de forma giymeye devam ediyor.

Juan Sebastian – Juan Ramon – Arjantinli olan Juan Ramon Veron, ülkesinin takımı Estudiantes’de uzun yıllar futbol oynadı. Arjantin milli takımda forma giydi. Juan Sebastian Veron babasının uzun yıllar forma giydiği Estudiantes takımının altyapısında futbola başladı. Manchester United, Chelsea, İnter gibi takımlarda da forma giydi.

Miguel Reina Pepe Reina – İspanyol kaleci Miguel Reina, Barcelona ve Atletico Madrid’de uzun yıllar forma giydi. Oğlu Pepe Reina’da, babası gibi kaleci oldu. Barcelona altyapısında oynayan kaleci, Liverpool’da forma giymiştir.

Mircea Lucescu – Razvan Lucescu – Eski futbolcu olan ve teknik direktörlük yapan Mircea Lucescu, futbol kariyerine Dinamo Bükreş ile başladı bu takımda birçok başarı elde etti. Türkiye’de Galatasaray ve Beşiktaş’ı çalıştırdı. Oğlu Razvan Lucescu, kaleci olarak Dinamo Bükreş altyapısında yetişti ve birçok takımda forma giydi.

Beşiktaş’ın genç kalecilerinden Utku Yuvakuran da babası Semih Yuvakuran gibi futbolu tercih edenlerden. Galatasaray ve Fenerbahçe gibi takımlarda oynayan Semih Yuvakuran’ın oğlu Utku Yuvakuran ise Beşiktaş forması giyiyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com