celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 16 Mart 2021 343 Görüntüleme

İzmir’de iş adamını öldürdü: Para için yapmadım

İzmir’deki iş insanı Ahmet Kurtuluş, yargılandığı 69 sanıklı ‘organize suç örgütü’ davası kapsamında, Narlıdere’de site içerisindeki dairesinde elektronik kelepçeyle ev hapsinde tutulduğu sırada öldürüldü.

30 Mayıs 2019 tarihinde üzerinde polis yeleği ile gelip, kendisini Denetimli Serbestlik Bürosu elemanı olarak tanıtan Yener Toğa tarafından tabancayla vurularak, öldürüldü.

Cinayetin ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü, 100 kişilik özel ekip kurdu. Katil zanlısı Yener Toğa, Bornova’da yakalandı.

İDDİANAME HAZIRLANDI

“POLİS YELEĞİ İLE GELDİ”

İzmir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın bugün görülen ikinci duruşmasına, tutuklu sanıklar SEGBİS ile bağlandı.

Taraf avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada tanık olarak dinlenen Ahmet Kurtuluş’un öldürüldüğü evin bulunduğu sitenin güvenlik görevlisi E.K., “Olay günü Yener Toğa, polis yeleğiyle siteye geldi. Denetimli serbestlik bürosundan geldiğini söyledi. Ahmet Kurtuluş’a polisin geldiğinin bildirdim. O da ‘tamam gelsinler’ dedi. Toğa, yukarı çıktıktan sonra silah sesi geldi. Ne olduğunu anlamaya çalışırken, Toğa aşağıya indi ve ‘arka taraftan binaya ateş ediyorlar’ dedi. Benim aklıma Ahmet Kurtuluş’un oğlu geldi. Yukarıya koştum, Ahmet Bey, yerde can çekişiyordu. Çocuk ise ‘baba baba’ diye ağlıyordu. Ambulansa haber verdim.” dedi.

“PARAYA İHTİYACIM YOK”

Tutuklu sanık Yener Toğa’ya mahkeme başkanı cezaevindeki bir tutukluya cinayeti para için işlediğini söylediğini hatırlattı. Toğa da “Paraya ihtiyacım yok. Parayla alakalı bir sıkıntım yok. Cinayeti para için işlediğimi söylediğimi iddia eden koğuştaki kişi yalan söylüyor.” yanıtını verdi.

Sanıklardan Barış Yedibela ise olayla ilgisinin olmadığını iddia ederek, “Öldürülen kişiyi tanımam. Diğer sanıkları tanımam. İki yıldır, suçsuz yere cezaevinde yatıyorum. Haksızlığa uğradım. Tahliyemi istiyorum.” dedi. Sanıklarda Hasan Akın ise tahliye talebinde bulundu.

YARGILAMA, TELEFON GÖRÜŞMESİNE BAĞLANDI

Sanık avukatlarından Abdi Yaşar, “Müvekkilimin Serkan Kurtuluş ile telefonla görüşmesinin cinayetle bir bağlantısı yoktur. Cinayete yardım ettiği suçlamasıyla 20 aydır müvekkilim tutukluyken, Yener Toğa’nın olay gecesi konakladığı otelin sahibi de o zaman cinayete yardımdan yargılanması gerekiyor. Onu oraya getiren taksi şoförünün de yargılanması gerekiyor ama onlar yok. Sadece bir telefon görüşmesinden dolayı müvekkil 20 aydır tutuklu.” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, sanıklardan Serkan Kurtuluş ve Lider Camgöz hakkındaki yakalama emirlerinin infazının beklenmesine karar vererek, duruşmayı bitirdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com