celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 17 Mart 2021 344 Görüntüleme

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlk yerli otomobil, 2022’de banttan inecek

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen Ford Otosan Vizyon Toplantısı’na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üretim ve istihdama yönelik olumlu mesajlar verdi.

Yatırımlara kucak açan Türkiye’nin Ford Otosan’ın ihracatının yüzde 25’ini gerçekleştidiğini belirterek 12 bin 500 kişiye istihdam sağladığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobilin sahaya çıkacağı süreçle ilgili de bilgilendirme yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi dünyanın en önemli batarya üreticilerinden biri haline getirme hedefini vurguladı.

2022 SONUNDA İLK ÜRETİM ARAÇLAR BANTTAN İNECEK

Teknolojideki rekabet ortamının yeniden şekillendiğini belirten Erdoğan, “Türkiye’nin otomobili projesi tüm hızı ile devam ediyor. İlk üretim araçlarını 2022 sonunda banttan indirmeyi planlıyoruz. Dünyada ilk 5, Avrupa’ da lider olmayı hedefliyoruz.

Türkiye’yi dünyanın önemli batarya üreticilerinden biri haline getirmekte kararlıyız. Yerli ve yabancı bilim insanlarını ülkemizin sunduğu fırsatlardan istifade etmeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com