celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 14 Mart 2017 550 Görüntüleme

Avusturya da Faşist Avrupalı Devlet Olduğunu İlan Etti

Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan diplomatik krizin ardından Avrupalı devletler arasında başlayan Türkiye’ye karşı tutuma Avusturya da katıldı.

Hollanda’nın faşist bir tavırla Aile Bakanı’nı ve ekibini sınır dışı etmesinin yankıları sürerken, iki devlet arasında başlayan diplomatik krize diğer Avrupalı devletler de katılmaya devam ediyor. Olaydan 2 gün önce Türkiye’yi terkettiği öğrenilen Hollanda Büyükelçisi’nin Türkiye’ye dönmemesi konusunda sert açıklamalar yapan hükümet kanadı Avrupa Birliği’nin insan haklarını açıkça ihlal eden Hollanda’nın arkasında durarak Türkiye’ye yüz çevirmesi Türkiye ile AB üyesi devletler arasında krizin dozunu artırdı. Dışişleri AB’nin yaptığı bu açıklamayı dikkate almadığını belirtirken referandum seçim kampanyaları yasaklarına bu sefer de Avusturya katıldı.

Avusturya Başbakanı Christian Kern, ülkelerinde seçim kampanyası yapılmak istenmesi halinde buna izin vermeyeceklerini açıkça ifade etti. Her fırsatta özgürlük, demokrasi ve insan haklarından bahseden Avrupalı devletlerin bu tarz faşizan yaklaşımlarının nedeni anlaşılamazken bütün ülkelerin kamu güvenliğini gerekçe göstermesi gülünç bir duruma düşmelerine neden oldu.

Almanya’yla başlayan seçim çalışması krizi, Hollanda ile zirve yapmış ve şimdi de Danimarka ile Avusturya bu furyaya katıldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com