celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 13 Mart 2017 519 Görüntüleme

Fransa Dışişleri Bakanı Resmen Dalga Geçti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağına iniş izni verilmemesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın polis zoruyla sınır dışı edilmesiyle beraber başlayan Hollanda gerilimine Fransa'da katıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağına iniş izni verilmemesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın polis zoruyla sınır dışı edilmesiyle beraber başlayan Hollanda gerilimine Fransa’da katıldı.

Almanya, İngiltere, İsviçre ile başlayan gerilim Hollanda ile tavan yapmışken, tartışmaya şimdi de Danimarka ve Fransa da girdi. Hollanda ile başlayan gerilimin ardından Danimarka Başbakanı bir açıklama yaparak Başbakan Binali Yıldırım’ın Danimarka ziyaretini ertelemesini istemişti. Avrupa’dan ardı ardına gelen açıklamalara şimdi de Fransa katıldı. Fransa Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault, Hollanda’nın takınmış olduğu tutumu görmezden gelerek sadece Başbakan Yıldırım’ın ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haklı eleştirilerinde kullandığı sözleri eleştirdi. Hollanda’nın uyguladığı faşizmin dillendirilmesinden rahatsız olan Fransa bu açıklamanın kabul edilemeyeceği açıklamasında bulundu.

Hollanda’nın yaptığı faşizm ve insan hakları ihlallerini görmezden gelen Fransa, akılla alay edercesine Türkiye’ye ders vermeye kalktı. Fransız Bakan, “Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne saygı duymalıdır” açıklamasıyla şaşkınlığa neden olurken, böyle saçma bir açıklama yapmak yerine hiç açıklama yapmamayı tercih etmeleri daha mantıklı bir hareket olurdu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com