celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Spor 21 Mart 2021 397 Görüntüleme

Küme düşen Alianza Lima, CAS kararıyla lige geri döndü

Güney Amerika kıtasının Peru ülkesinde, 2020’de iki farklı ligin toplamında alınan puanlara göre; son 3 takımın küme düştüğü ortamda, Universitario’dan sonra lig tarihinde en fazla şampiyonluğu olan ve en çok taraftara sahip olan Alianza Lima, 20 takımlı ligi 18.sırada bitirerek, 80 yıl sonra tekrardan ligden düşmenin acısını yaşamıştı.

BİR MADDEDEN DOLAYI CAS’A GİTTİLER

Alianza Lima cephesi, küme düşmesinin kesinleşmesinden bu yana aylardır, Peru Futbol Federasyonun talimatlarında yer alan 17.maddedeki ‘’Lisans yönetmeliği” konusundan dolayı ilk etapta yaptığı başvurunun reddedilmesi sonrası konuyu CAS’a götürmüştü.

LİGE YENİDEN ALINDILAR

Alianza Lima’nın 1 puan üzerinde 27 puanla ligde kalma başarısı gösteren Carlos Stein takımının, futbolcularına aylardır herhangi bir maaş ödeme yapmaması konusunu delilleriyle birlikte Spor Tahkim Mahkemesi olan CAS’a taşıyıp, haklı bulundu ve lige yeniden alınmasına karar verildi.

FEDERASYON TAZMİNAT ÖDEYECEK

CAS, 2021’de ligin ilk haftası geride kalmışken; hem Alianza Lima’nın hem de Carlos Stein’in yargı sürecinde yaşadığı kayıpları telafi etmesi için Peru Futbol Federasyonuna 3 bin ila 12 bin İsviçre Frangı para cezası kesti.

Öte yandan konuyla alakalı sıcağı sıcağına açıklamalarda bulunan Alianza Lima kulübü avukatı Julio Garcia; ‘’CAS, Alianza Lima lehine karar verdi. Alianza Lima ligde kaldı. Alianza Lima’nın küme düşmesi, Peru futboluna büyük bir darbe vururdu” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com