celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 22 Mart 2021 336 Görüntüleme

Mustafa Şentop: Anayasa’da parti kapatma var, bu bir ilk değil

18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla Çanakkale’de bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Şentop, HDP’ye açılan kapatma davası ve Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi konularını değerlendirdi.

TBMM Başkanı, HDP’nin kapatılması konusunda, “Anayasa’da parti kapatma var, gerekçeleri de var. İlk defa karşılaşılan bir durum değil. Başka ülkelerde de parti kapatma var, gönül ister ki olmasın. Fakat partilerin de hassasiyet göstermesi ve ihlallerde bulunmaması da gerekir.” değerlendirmesinde bulundu.

Şentop, Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesiyle ilgili ise, “Daha önce benzer olaylar yaşandı. Birisi Enis Berberoğlu’ydu. Diğer iki milletvekili de HDP’liydi. Dolayısıyla Ömer Faruk Gergerlioğlu ile ilgili süreçte ik defa karşımıza çıkan bir süreç değil. Anayasa’da çok açık bir şekilde, kesin hükmü Genel Kurul’a bildirilmesiyle vekilliğin düşeceği yazıyor.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com