celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 23 Ocak 2022 371 Görüntüleme

Kartal’da Gazeteci Uğur Mumcu için koştular

Ankara’da evinin önündeki aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden araştırmacı gazeteci-hukukçu Uğur Mumcu’nun adını yaşatmak adına Kartal Belediyesi tarafından koşu düzenlendi.

Bu yıl 11’incisi düzenlenen Uğur Mumcu Yol Koşusu, soğuk ve karlı havaya rağmen yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

11’İNCİ UĞUR MUMCU YOL KOŞUSU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünden start verilen yarışmaya, Türkiye’nin dört bir yanından sporcular katıldı.

Farklı kategorilerde koşulan yarışta, dereceye girenlere hediyeler ve para ödülü verildi.

“HAVA ŞARTLARI ZORLU AMA YARIŞ EĞLENCELİ”

Erkekler kategorisinde yarışı birincilikle tamamlayan 23 yaşındaki Abdullah Tuğlu, Bu yarışa geçen yıl da katılmıştım. Hava şartları zorlu fakat yarış benim için eğlenceli ve güzel geçti. Rakiplerim de iyi ve zorlayıcıydı. Böyle anlamlı bir koşuda koşmak benim için çok keyifliydi. Olimpiyatlar için çalışıyorum ve bu yarışları antrenman için koşuyorum. Hedefim 2024 Paris Olimpiyatları ve bunun için çalışıyorum” diye konuştu.

“UĞUR MUMCU BÜYÜK BİR İNSANDI”

Yarış öncesi kar altında ısınma çalışmaları yapan ve yarışa Gebze’den katılan sporcu Erkan Karabaş, “Bu koşu için geldim. Hava bizim için soğuk değil biz her havada koşmaya devam ediyoruz. Uğur Mumcu çok büyük bir insandı, Türkiye için O’nun gibi inşallah daha iyi insanlar yetişir” dedi.

“BİZ ATLETİZ SOĞUKTA DA SICAKTA DA DAYANIKLIYIZ”

73 yaşındaki eski maratoncu Hüseyin Bozdemir de, Dünyanın birçok yerinde koştum. Soğuktan etkilenen arkadaşlar olabilir ama biz atletiz, sıcakta da soğukta da dayanıklıyız. Bizim vücudumuz dayanıklılık üzerine. Örnek olmak için bugün burada koşuyoruz. Organizasyon da hava da çok güzel. Uğur Mumcu aydın bir insanımızdı” ifadelerini kullandı.

“SPOR GENÇLEŞTİRİR”

76 yaşındaki Ahmet Poyraz, “Bütün koşulara katılıyorum. Hava soğuk olsun, koşan insan üşümez. Benim bütün gençlere tavsiyem spor yapmaları. Spor yaparlarsa genç kalırlar” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com