celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 31 Ocak 2017 566 Görüntüleme

Selahattin Demirtaş 142 Yılla Yargılanıyor

7 Haziran seçimlerine tüm Türkiye'yi kucaklama mesajıyla yola çıkan ve barış mesajları sayesinde oylarını artıran; fakat 1 Kasım seçimlerinden sonra tehditkar tavrını sürdürüp terör örgütü propogandası yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın iddianamesi tamamlandı.

7 Haziran seçimlerine tüm Türkiye’yi kucaklama mesajıyla yola çıkan ve barış mesajları sayesinde oylarını artıran; fakat 1 Kasım seçimlerinden sonra tehditkar tavrını sürdürüp terör örgütü propogandası yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş‘ın iddianamesi tamamlandı.

1 Kasım seçimlerinde oylarının düşmesiyle yönünü tekrar terör örgütü PKK’ya çeviren ve örgütün propogandasına devam eden geçtiğimiz aylarda da bu suçtan tutuklanarak cezaevine gönderilen Selahattin Demirtaş hakkında savcılık iddianamesi tamamlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada Demirtaş hakkında 43 yıldan 142 yıla kadar hapis istemiyle iddianame kabul edildi.

“Terör örgütü yöneticiliği”, “Terör örgütü propagandası yapmak’, “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefet”, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik”, “Halkı kanunlara uymamaya tahrik” ve “Suç işlemeye tahrik ve suçu ve suçluyu övme” suçlarından tutuklu yargılanan Demirtaş’ın 6-8 Ekim olaylarında da yer aldığı iddia edildi. HDP’ye yönelik başlayan terör soruşturması Selahattin Demirtaş ile başlamış ve ardından bir çok HDP’li milletvekili de gözaltına alınmıştı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Domuz Gribinden Korunma Yolları

Domuz Gribinden Korunma Yolları

Tema Tasarım | Osgaka.com