celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 19 Ocak 2016 1161 Görüntüleme

Domuz Gribinden Korunma Yolları

Birkaç yıl önce ülkemize Afrika ülkelerinden gelen ve büyük paniğe neden olan domuz gribi son günlerde yeniden baş göstermeye başladı.

Hastaneler domuz gribi vakaları ile dolup taşarken grip can almaya devam ediyor. Ölümcül enfeksiyon riski taşıyan hastalık nedeniyle hastalığa yakalanan hemen karantinaya alınıyor. Domuz gribine karşı vücudumuzun direncini arttırmak ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmek zorundayız. Özellikle toplu taşıma araçlarında kendimizi daha iyi korumalı ve hijyen kurallarına dikkat etmeliyiz.

Gribe karşı en etkili silahların başında sağlıklı ve düzenli beslenme, vücut egzersizleri ve düzenli uyku gelmektedir. Düzenli uykunun gribe ve hastalıklara karşı en büyük silah olduğunu belirten uzmanlar, uyku düzeni olmayan insanlarda yapılan aşıların da etkisinin azaldığı belirtildi. Özellikle karanlıkta uyulması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar odanın karanlık olmasının bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirtiyor.

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com