celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 18 Mayıs 2022 331 Görüntüleme

Data Kurtarma Merkezi

Veri kurtarma ciddi manada profesyonellik gerektiren bir iş olduğu için veri kaybı yaşanan bir cihaza ya da diske müdahale etmeden önce mutlaka uzman bir kişiye ya da firmaya danışılması gerekmektedir. Aksi takdirde telafisi çok zor bir süreç yaşanabilir ve veri kaybı döndürülemeyecek duruma getirilebilir. Bu nedenle teknik bir ekibin veri kaybı yaşanan cihazı inceleyip öncelikle hasarı tespit etmesi önemli bir noktadır.

Her ne kadar yüksek teknoloji çağında yaşasak da bazen çok basit hatalar, elektrik kesintileri, sıvı teması gibi durumlar nedeniyle çok önemli veri kayıpları yaşanabilmektedir. Çok basit bir örnek gibi görünse de işin uzmanı olmayanlarca bilinmeyecek bir detay verelim. Ses duyduğunuz bir hard diski açmaya çalışmayın ve zorlamayın. Bu durum dataların çok daha fazla zarara uğramasına neden olur ve verilerin kurtarılma olasılığının düşmesine neden olur. Eğer bir diske virüs nedeniyle veri kaybı meydana gelmişse bu durumdaki disklerin verilerinin kurtarılma olasılığı her zaman daha fazladır. Eğer bir diske ya da bilgisayara virüs bulaştığını hissediyorsanız ya da farkettiyseniz ilk yapmanız gereken cihazın internet ile bağlantısını kesmek olmalıdır. Bu sayede verinin dışarıya akışını engellediğiniz gibi dışarıdan da virüslü dosya girişini engellemiş olursunuz.

Data kurtarma işlemlerini yapan çok sayıda firma vardır. Bu işlemleri doğru bir firmaya yaptırmadığınız takdirde verileriniz döndürelemez bir biçimde silinebilir ve kurtarılamaz. Veri kurtarma merkezi seçiminizi mutlaka doğru yapmalısınız.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com