celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Sağlık 22 Kasım 2022 263 Görüntüleme

Patatesin Cilde Faydaları Nelerdir?

Patatesin cilde faydaları, amino asit içeriğinden kaynaklanmakta ve cildin yenilenmesini sağlamaktadır. Cilt problemlerinin büyük kısmı, bakterilerden kaynaklıdır. Leke oluşumları, genellikle sivilce sorunları ardından ortaya çıkar. Patatesin cilde faydaları, farklı sebeplerle ortaya çıkan lekelerin giderilmesi, cilt tonunu açmasıdır. Anti bakteriyel olduğu için iltihaplı sivilceler üzerinde de etkilidir. Sağlık konusunda son derece faydalı bir sebzedir.

Patates Lekelere İyi Gelir Mi?

Ciltteki lekeler, güneş yanıkları, sivilceler, cilt bakımına dikkat edilmemesi gibi sebeplerle ortaya çıkar. Leke oluşumu ardından lekelerin giderilmesi için renk açıcı bakım ürünleri kullanılmalıdır. Eğer kimyasal ürünler kullanmak istemiyorsanız, patates leke açma etkisinden yarar görebileceğiniz bitkiler arasında yer alır.

Düzenli olarak patates ile maske yapıldığında, ciltteki renk eşitsizlikleri ortadan kalkar. Zamanla koyu lekelerin rengi açılır, cilt tonunuzla aynı renge döner. Böylece cildinizdeki kahverengi, mor, sarı lekelerden kurtulabilirsiniz. Leke oluşuma sebep olan faktörler ise önemli değildir. Patates, leke açma konusunda oldukça faydalıdır.

Patates ile Cilt Bakımı

Patatesin cilde faydaları fazla olduğu için bakım rutininiz içerisine patates maskelerini ekleyebilirisiniz. Bakım yaparken şu adımları izleyebilirsiniz;

  • Bir adet patatesi soyun ve iyice yıkayın.
  • Geniş bir kap alarak patatesi, rendenin herhangi bir bölmesi ile rendeleyin.
  • Daha fazla suyunun çıkması için rendelerin küçük deliklerinden yararlanabilirsiniz.
  • Kap içerisinde patatesi 2-3 dakika kadar beklettiğinizde, cildinize uygulayabileceğiniz kadar suyu çıkacaktır.
  • Patates posasını bir kenara alın ve suyunu yüzünüzün her yerine eşit miktarda sürün.
  • Patates suyunu sürmeden önce cildinizin temiz olması önemlidir.
  • Patates suyu ile bakım yaparken cildinizde 10 dakika kadar beklemesi yeterlidir.
  • 10 dakika sonra cildinizi sabunlayarak temizleyin ve soğuk su ile durulamaya dikkat edin.

Haftada 2-3 kez uygulayabileceğiniz bu bakım rutini ile daha sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz. Patates suyunu aldıktan sonra kalan posasını, burun kenarlarına ve lekelerin yoğun olduğu bölgelere sürebilirsiniz.

Patates Göz Altına Sürülür Mü?

Patatesi rendeleyerek veya dilimleyerek göz altına sürebilirsiniz. Göz çevresindeki koyu halkaların giderilmesine yardımcı olur. Patatesin cilde faydaları arasında sıkılaştırma etkisi olduğu için göz çevresindeki kırışıklıklara da iyi gelmektedir. Sağlık haberleri için bizi takip etmeye devam edin.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com