celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Dünya 19 Ocak 2023 239 Görüntüleme

Avrupa’nın başkentinde gece uçuşu yasaklanıyor

Brüksel Belediye Meclisi, gece uçuşlarının yasaklanması için adım attı.

Belediye Meclisi’nde iktidar ve muhalefet milletvekilleri tarafından onaylanan önergede, Federal Hükümetten Brüksel üzerinden 22:00 ile 07:00 saatleri arasında uçuşları yasaklaması talep edildi.

Önerge ayrıca hükümetten sağlık, çevre ve ekonomik konuları dikkate alarak, havalimanındaki hareketlere yıllık bir sınır koymasını ve modeli veya yaşı nedeniyle gürültü emisyonları, eşikleri aşan belirli uçak kategorilerini yasaklamasını istiyor.

Ayrıca belediye meclisi, hükümetin, genel çıkarlara, kamu sağlığına ve halkın güvenliğine saygı göstermek için, mümkün olduğunca ve rüzgar standartlarına uygun olarak, yoğun nüfuslu bölgelerde uçuşlardan kaçınma ilkesini sürdürmesini de talep ediyor.

Talepler aynı zamanda yasalara ve özellikle Brüksel Bölgesi’nin 27 Mayıs 1999 tarihli ‘Gürültü’ Kararnamesi’ne ve infaz edilebilir mahkeme kararlarına uygunluğu da içeriyor.

Son olarak, önerge ile Federal Hükümete, prosedürlere uyulmasını sağlamak ve hava yollarını düzenleyen kurallara uyulmamasının yaptırıma tabi tutulmasını garanti etmek için bağımsız bir gözetim otoritesi kurması çağrısında da bulunuyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com