celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Dünya 29 Eylül 2023 223 Görüntüleme

ABD Genelkurmay Başkanı’ndan Trump’a “diktatör özentisi” iması

Görev süresinin 1 Ekim’de sona ermesi ve yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Charles Q. Brown Jr’ın göreve başlayacak olması dolayısıyla Milley, Arlington’daki bir askeri üste düzenlenen resmi törende konuştu.

Milley’in konuşmasında Amerikan askerlerinin “diktatör özentisine” bağlılık yemini etmediğini söylemesi Amerikan basınında “eski ABD Başkanı Donald Trump’a gönderme” şeklinde yorumlandı.

“Biz bir ülkeye, bir kabileye, bir dine bağlılık için ant içmiyoruz. Bir krala, kraliçeye ya da tirana, diktatöre bağlılık yemini etmiyoruz. Bir diktatör özentisine bağlılık yemini etmiyoruz.” diyen Milley, bunlara değil, anayasaya bağlılık üzerine yemin ettikleri vurgusunda bulundu.

Trump, 27 Eylül’de, sosyal medya platformundan Milley’in, başkanlığının son ayında kendisinin bilgisi dışında Çinli mevkidaşı ile görüşmesini eleştirmişti. Milley de Trump’ın yaptığı paylaşımların ardından kendisinin ve ailesinin güvenliğini sağlamak için “gerekli tedbirleri alacağını” söylemişti.

BIDEN’DAN MILLEY’E ÖVGÜ

ABD Başkanı Joe Biden da yaptığı konuşmada, Milley’in Panama’dan Haiti’ye, Afganistan’dan Irak’a birçok savaş bölgesinde görev yaptığını belirterek, askeri kariyerini ve vatanseverliğini övdü.

Dünyanın güvenlik açısından en karmaşık anlarından birinde Milley’in ABD ordusuna rehberlik ettiğini kaydeden Biden, “NATO’dan Hint-Pasifik’e, AUKUS gibi yeni stratejik ortaklıklar kurmaya, gücümüzü siber ve uzay alanlarında en ileri seviyede tutmaya kadar ABD’nin mevcut ittifaklarını güçlendirmede kritik rol oynadı.” değerlendirmesinde bulundu.

BIDEN, SENATÖR TUBERVILLE’İ ELEŞTİRDİ

Biden diğer yandan isim vermeden Senato’da Savunma Bakanlığına (Pentagon) yapılacak atamaları engelleyen Cumhuriyetçi Senatör Tommy Tuberville’e yüklendi.

Terfi ve atamaların gecikmesinin “kabul edilemez” olduğunu söyleyen Biden, “Uzun zamandır buradayım. Hiç böyle bir şey görmedim. Bu çok çirkin bir tutum ve buna bir son verilmesi gerekiyor. Terfileri, kariyerleri, aileleri, gelecekleri bir senatörün siyasi gündemi ve diğer 47 senatörün sessizliği tarafından rehin alındı.” diye konuştu.

Biden, Kongre’de yeni bütçe üzerinde hala anlaşma sağlanamaması nedeniyle federal hükümetin “kapanma” riskine de değinerek, kapanmanın askerler ve aileleri için doğurabileceği olumsuz etkilere işaret etti.

ABD Başkanı Biden, yeni Genelkurmay Başkanı Brown’ın da deneyimli ve vatansever bir asker olduğunu söyledi.

BROWN İKİNCİ SİYAHİ GENELKURMAY BAŞKANI OLACAK

Tuberville’in, genel uygulama gereği Senato’da oylama yapılmasına ihtiyaç duyulmadan mutabakat halinde Pentagon’a yapılacak atamaları, Bakanlığın kürtaj politikaları nedeniyle marttan bu yana engellemeyi sürdürmesi nedeniyle geçen hafta Brown’ın ataması 11’e karşı 83 oyla kabul edilmişti.

Brown, ülke tarihinde Colin Powell’dan sonra Genelkurmay Başkanlığı yapacak ikinci siyahi Amerikalı olacak.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com